29.04.2015 10:28

Ar krosa sacensībām Babītē noslēgušās Pierīgas novadu skolēnu sporta spēles

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ar krosa sacensībām Babītē noslēgušās Pierīgas novadu skolēnu sporta spēles Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

2014./2015. mācību gada pēdējās Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu sacensībās krosa stafešu skrējienos četrās vecuma grupās uzvaras izcīnīja četru dažādu mācību iestāžu komandas.

Dažādās vecuma grupās startēja no astoņām līdz sešpadsmit skolu komandām. Katrs stafešu skrējiena dalībnieks veica 600 metru distanci, un katru komandu pārstāvēja pa trim meitenēm un trim puišiem.

Jaunākajā D grupā (2003. g. dz. un jaunāki) pārliecinoši pirmo vietu izcīnīja Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas audzēkņi, kuri finišēja pēc 10 minūtēm un 54 sekundēm un otrās vietas ieguvējus Ādažu vidusskolas skolēnus apsteidza par 25 sekundēm. Uzvarētāju rindās startēja Agrita Vanaga, Invida Mauriņa, Gābija Hoksa, Kristofers Neļķe, Miķelis Auškaps un Rihards Skrastiņš. Trešo vietu ieguva Carnikavas pamatskolas komanda.

C grupā (2001./02. g. dz.), kurā pārstāvniecība bija vislielākā, sīvā cīņā ar Ādažu vidusskolas un Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas komandām uzvarēja Ulbrokas vidusskolas audzēkņi Liene Kalvāne, Elīna Beinare-Tjutjunova, Viva Viviāna Sedvalde, Maksimuss Roze, Ernests Ritvars Grava, Sandis Oto. Jāpiezīmē, ka pirmo no ceturtās vietas šajā grupā šķīra tikai 2,7 sekundes.

Vēl spraigāka cīņa par uzvaru notika B grupā (1999./2000. g. dz.), kur finišā pirmo divu vietu ieguvējus Mārupes un Ulbrokas vidusskolu skolēnus šķīra tikai sekundes trīs desmitdaļas. Par uzvarētājiem kļuva mārupieši Ieva Zālīte, Agita Švetere, Sabīne Veide, Dāvis Krievāns, Emīls Grietēns un Mikuss Zupiņš. Tāpat kā trijās pārējās grupās, arī šajā labāko trijniekā iekļuva ādažnieki – šoreiz viņiem trešā vieta.

Vecākajā A grupā (1995./98. g. dz.) pirmā finišēja Babītes vidusskolas komanda Maruta Lapše, Elīza Bērziņa, Dagnija Roga, Roberts Kaļķis, Kaspars Švikstiņš, Raivis Valpēteris. Aiz viņiem ierindojās Ādažu un Mārupes vidusskolas.