28.04.2015 15:51

Jūrmalā notiks Neatkarības dienas velobrauciens; būs ievērojami satiksmes ierobežojumi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jūrmalā notiks Neatkarības dienas velobrauciens; būs ievērojami satiksmes ierobežojumi www.maratoni.lv

Par godu Latvijas Republikas Neatkarības pasludināšanas 25. gadadienai 4. maijā Jūrmalā norisināsies vērienīgs Neatkarības dienas velobrauciens. Lai nodrošinātu veiksmīgu sporta pasākuma norisi Jūrmalas pilsētā, 3. un 4. maijā noteikti dažādi satiksmes ierobežojumi.

Organizatori aicina velosvētkos piedalīties gan tos, kas ar sportu nodarbojas profesionāli, gan tos, kam tas ir tikai vaļasprieks un enerģijas avots. Distances būs sarūpētas ikviena spējām – sporta distance (90 km), tautas distance (45 km), ģimenes distance (14 km), kā arī īpaša bērnu distance. Bērni un skolēni maratonā var piedalīties bez maksas, bet pieaugušajiem noteikta simboliskā dalības maksa viena eiro apmērā, kas tiks ziedota labdarībai – velosipēdu iegādei Jūrmalas pilsētas bērnunama "Sprīdītis" bērniem.

Pasākuma organizatori "Alpha Baltic Sport", velo svētku ģenerālsponsors "Vivus.lv" un atbalstītāji ir parūpējušies par vērienīgu balvu fondu – 15 000 eiro. Naudas balvas varēs iegūt pirmo 10 vietu ieguvēji kopvērtējumā sporta vai tautas distancē, savukārt pārējos dalībniekus gaida vērtīgas pārsteiguma balvas.

Neatkarības dienas velobrauciens ir pirmais no pieciem maratoni.lv organizētajiem pasākumiem šajā gadā. "Alpha Baltic Sport" sadarbībā ar oficiālo "Peugeot" pārstāvi "Forum Auto" aicina reģistrēties un piedalīties vismaz vienā no šiem pasākumiem un loterijā laimēt iespēju gadu braukt ar stilīgo, ekonomisko un komfortablo automašīnu "Peugeot 308" bez maksas.

Neatkarības dienas velobrauciena norises laikā noteiktie satiksmes ierobežojumi

No svētdienas, 3. maija, plkst. 12.00 līdz pirmdienas, 4. maija, plkst. 17.00 aizliegta transporta līdzekļu apstāšanās un stāvēšana Dzintaru prospekta posmā no Turaidas ielas līdz Bulduru prospektam, Turaidas ielas posmā no Dzintaru prospekta līdz Meža prospektam, Ikšķiles ielas posmā no Turaidas ielas līdz Raunas ielai, Raunas ielas posmā no Ikšķiles ielas līdz Smiltenes ielai, Ļaudonas ielas posmā no Dzintaru prospekta līdz Dzintaru Mežaparkam, Lazdonas ielas posmā no Dzintaru prospekta līdz Dzintaru Mežaparkam, Meža prospekta posmā no Rīgas ielas līdz O.Kalpaka prospektam, O.Kalpaka prospekta posmā no Meža prospekta līdz Vikingu ielai, Vikingu ielas posmā no O. Kalpaka prospekta līdz Jūrnieku ielai, Jūrnieku ielas posmā no Vikingu ielas līdz Bulduru prospektam, Bulduru prospekta posmā no Jūrnieku ielas līdz Kr. Barona ielai, Meža prospekta posmā no Turaidas ielas līdz Rīgas ielai, Rīgas ielas posmā no Meža prospekta līdz nobrauktuvei uz ceļu A10.

Pirmdien, 4. maijā, no plkst. 9.30 līdz plkst. 17.00 būs slēgta satiksmes kustība Dzintaru prospektā posmā no Turaidas ielas līdz Lazdonas ielai, Turaidas ielas posmā no Dzintaru prospekta līdz Meža prospektam, Meža prospekta viena josla virzienā uz Majoriem posmā no Turaidas ielas līdz Dzintaru viaduktam.

Pirmdien, 4. maijā, no plkst. 9.30 līdz plkst. 16.00 noteikta ierobežota transportlīdzekļu satiksme (izņemot operatīvo transportlīdzekļu, iedzīvotāju transportlīdzekļu un transportlīdzekļu ar pasākuma organizatoru izsniegtām atļaujām) Dzintaru prospekta posmā no Lazdonas ielas līdz Piestātnes ielai, Turaidas iela posmā no Dzintaru prospekta līdz Meža prospektam, Meža prospekta posmā no Turaidas ielas līdz O. Kalpaka prospektam, O. Kalpaka prospekta posmā no Meža prospekta līdz Vikingu ielai, Vikingu ielas posmā no O. Kalpaka prospekta līdz Jūrnieku ielai, Jūrnieku ielas posmā no Vikingu ielas līdz Bulduru prospektam, Bulduru prospekta posmā no Jūrnieku ielas līdz Kr. Barona ielai un Dzintaru prospekta posmā no Kr. Barona ielas līdz Piestātnes ielai.

Īslaicīgi satiksmes ierobežojumi – ierobežota transportlīdzekļu satiksme (izņemot operatīvo transportlīdzekļu, iedzīvotāju transportlīdzekļu un transportlīdzekļu ar pasākuma organizatoru izsniegtām atļaujām) – noteikti 4. maijā no plkst. 9.50 līdz plkst. 10.20 Rīgas ielas posmā no Meža prospekta līdz nobrauktuvei uz ceļu A10 (Ventspils virzienā); no plkst. 11.00 līdz plkst. 12.45 Ikšķiles ielas posmā no Turaidas ielai līdz Raunas ielai un Raunas ielas posmā no Ikšķiles ielas līdz Dzintaru prospektam; savukārt no plkst. 11.00 līdz plkst. 13.30 ierobežojumi noteikti ceļā A10 virzienā uz Rīgu līdz uzbrauktuvei uz Rīgas ielu un Rīgas ielā Jūrmalas centra virzienā posmā no ceļa A10 līdz Meža prospektam.

Pirmdien, 4. maijā, no plkst. 9.30 līdz 16.00 Jūras ielā posmā no Turaidas līdz Konkordijas ielai būs atļauta divvirzienu kustība.

Savukārt no svētdienas, 3. maija, plkst. 20.00 līdz pirmdienas, 4. maija, plkst. 18.00 būs aizliegta transportlīdzekļu stāvēšana autostāvvietā Skujienes ielā pie Dzintaru mežaparka un Dzintaru mežaparka autostāvvietās zemesgabalā Dzintari 1510 (izņemot ar organizatoru izsniegtām atļaujām).