20.04.2015 12:32

Inčukalnā noskaidroti Apvienotās badmintona līgas sezonas laureāti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ar pēdējā sestā posma turnīriem Inčukalna sporta kompleksā noslēgusies Latvijas Apvienotās badmintona līgas (LABL) sezona. Starp sacensību laureātiem iekļuva arī ievērojams skaits Siguldas sporta skolas un badmintona kluba pārstāvju.

Lielākos panākumus guva Jekaterina Romanova, kura kopvērtējumā izcīnīja pirmo vietu gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs pārī ar Liānu Lencēviču.

Individuālajā turnīrā siguldiete, finālā pārspējot Olgu Mihailovu no "RTU/LIPS/Rīdze/Baloži" komandas 21:11, 21:7, piekto reizi izcīnīja pirmo vietu un līdz ar to bija labākā visos LABL posmos, kuros piedalījās. Trešajā vietā gan pēdējā posmā, gan kopvērtējumā ierindojās L. Lencēviča. Tāpat kā pārējos vienspēļu turnīros, labāko trio saņēma attiecīgi 140, 110 un 75 eiro lielu naudas balvu.

Dāmu dubultspēļu turnīrā kā pēdējā kārtā, tā sezonas kopvērtējumā pirmās divas vietas ieņēma J.Romanova/L.Lencēviča un Inese Preinerga/Anita Švalbe no badmintona kluba "Rīga", bet trešajā finišēja Diāna Lencēviča un Diāna Stognija. Viņām attiecīgi 85, 70 un 55 eiro prēmijas.

Vīru elites grupā pēdējā posma finālspēlē rīdzinieks Niks Podosinoviks ar 21:17, 21:16 pārspēja Siguldas badmintona kluba pārstāvi Teodoru Kerimovu. Savukārt LABL kopvērtējumā, apsteidzot abus finālistus, pirmo vietu izcīnīja Edijs Līviņš no RSP/RBS komandas, kurš šoreiz gan bija tikai piektais.

Dubultspēļu turnīrā E. Līviņš kopā ar Tomu Preinbergu uzvarēja gan turnīrā Inčukalnā, gan kopvērtējumā. Sezonas summā otrās un trešās vietas sadalīja siguldieši Pauls Gureckis un Teodors Kerimovs, kā arī Didzis Gureckis un Kristaps Jānis Gulbis.

Mazāk pieredzējušo badmintonistu turnīrā A grupā vīriem kārtējo uzvaru, garantējot arī pirmo vietu kopvērtējumā, svinēja Andrejs Krūmiņš (BK "Smash"). Pēdējā posmā aiz viņa ierindojās Edgars Saulītis no Inčukalna un Ardis Daniels Bedrītis no Siguldas (sezonas summā viņi finišēja apgrieztā secībā). Savukārt B grupā pirmo vietu gan pēdējā posmā, gan sezonas summā izcīnīja Gints Bērziņš no Siguldas sporta skolas.

Visbeidzot meiteņu turnīrā B grupā par uzvarētāju kļuva Jevgēnija Šļonska no "RTU/LIPS/Rīdze/Baloži" komandas, bet trešo vietu ieņēma siguldiete Diāna Aleksejeva.