14.04.2015 12:02

Ar velo piedzīvojumu Ādažos atzīmē Starptautisko kosmonautikas dienu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Ar velo piedzīvojumu Ādažos atzīmē Starptautisko kosmonautikas dienu www.facebook.com/AdaziVelo

Spītējot lietum un vēja brāzmām, kluba "ĀdažiVelo" rīkotajā piedzīvojumā "Uz zvaigznēm Ādažos II: Visuma atklājējs" Starptautiskajā kosmonautikas dienā piedalījās 95 komandas, pavisam 294 dalībnieki.

Velosacensību dalībniekiem – "Visuma atklājējiem" – bija jāpieveic divi aizraujoši maršruti. Garajā piedzīvojumā (25 km) piedalījās 33 komandas, un pirmās trīs vietas ieguva komandas "Vichy", kas arī uzvarēja jaukto komandu konkurencē, "U13" un "Vilian", informēja rīkotāji. Tika apbalvota ātrākā komanda sieviešu komandu konkurencē "Mēs ar putniem".

Ģimeņu un draugu piedzīvojumā (15 km) labāko trijniekā iekļuva komandas "Rūdolfs&Co", "Visi par visiem" un "Fiksīši". Papildus tika sveiktas komandas, kurās brauc dalībnieki ar bērnu un pusaudžu velosipēdiem. 16 collu ieskaites grupā ātrākā bija komanda "Rūdolfs@Co", 18 collu konkurencē ātrākā bija komanda "Nav ne jausmas", 20 collu konkurencē uzvarēja komanda "BIG GL", bet 24 collu grupā ātrākie bija "Verka sport".

Tika apbalvotas arī desmit komandas, kuras bija īpaši padomājušas par zvaigžņotākajiem tērpiem šajā pasākumā. Lielākās ovācijas saņēma komanda "Verka Sport".

Veicot brīvprātīgu dalības maksu, "Visuma atklājēji" Ādažu vidusskolas observatorijas atjaunošanai saziedoja 865 eiro un 5 dolārus.