14.04.2015 10:40

Babītes un Mārupes klubu jātniecēm Latvijas ziemas čempionāta godalgas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Agnese Kukaine ar Funky Agnese Kukaine ar Funky Vladislavs Rutkovskis

Nedēļas nogalē sporta centra "Kleisti" slēgtajā manēžā notika Latvijas ziemas čempionāta pēdējais trešais posms iejādē, kurā, rēķinot divus labākos rezultātus atsevišķos posmos, tika arī sadalītas godalgas kopvērtējumā.

Kā ierasts, sacensības risinājās vairākās shēmās, ņemot vērā sportistu vecumu un zirgu sagatavotību. Vairākās grupās par uzvarētājām kļuva Babītes novada jātnieku klubu pārstāves.

"Shēmā I" atvērtajā klasē labāko rezultātu sasniedza Agnese Kukaine ar zirgu Funky no kluba "Temperaments". Vēl divas uzvaras guva šī kluba jātnieces Līga Ģīle ar Gundegu "Shēmā II" amatieriem un Dina Endziņa ar Boulahrouz "Shēmā I" amatieriem. Savukārt jauno jātnieku konkurencē pirmo vietu ieguva Nora Ņukša ar Lindu no jātnieku sporta kluba "GKSport".

Latvijas ziemas čempionāta kopvērtējumā trijās kategorijās Pierīgas jātnieku klubu pārstāves izcīnīja pirmās trīs vietas.

"Shēmā I" atvērtajā klasē labāko trijniekā iekļuva A. Kukaine ar Funky, Gundega Krīgere ar Wild Lily ("GKSport") un A. Kukaine ar Lakricu. "Shēmā II" amatieriem pirmās trīs vietas ieņēma L. Ģīle ar Gundegu, Laima Lāce ar Kolardu no Mārupes novada ZS "Tīraines staļļi" un Linda Ansule ar Weimāru no Jaunmārupes ZS "Lielceri", bet "Shēmā I" amatieriem laureātu trijniekā tika D. Endziņa ar Boulahrouz, Liene Cepurīte ar Kolardu ("Tīraines staļļi") un Gunita Šumska-Žagata ar Dustinov V ("Lielceri").

Vēl jauno jātnieku grupā pirmās divas ieguva N. Ņukša ar Lindu ("GKSport") un Aiga Silavniece ar Dionu Haleju ("Temperaments"). "Mazajā balvā" otrajā vietā finišēja Kristīne Lisovska ar Chardonnay (Garkalnes novada klubs "Kriķi"), bet "Shēmā II" atvērtajā klasē trešo vietu ieņēma Laima Lāce ar Dustinov V ("Tīraines staļļi").

Viena no sacensību tiesnesēm bija Irina Ludina, starptautiskās kategorijas tiesnese iejādē no Krievijas, kura divās turpmākajās dienās vadīs semināru iejādes tiesnešiem, treneriem un sportistiem.

"Atkal ierodoties Latvijā, šoreiz strādāt bija vēl patīkamāk, jo sacensības notika izremontētajā un gaišajā manēžā, kurā ieklāts arī ļoti kvalitatīvs segums. Patīkami, ka mazākajās shēmās ir daudz dalībnieku, kas liecina, ka iejāde Latvijā attīstās. Arī rezultāti aug, tikai ar pāris izņēmumiem dalībniekiem nebija zemāku rezultātu par 60 %, kas ir labs rādītājs. Par jaunākajiem sportistiem gan jāsaka, ka viņi elementus izpilda ļoti cītīgi un salīdzinoši precīzi, bet vēl jūtas tādi, kā sasaistīti. Jāstrādā pie tā, lai iegūtu drošības un viegluma sajūtu starta laikā, un tam nepieciešams ilgs laiks," Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) preses dienestam norādīja tiesnese.

25. aprīlī paredzētas vasaras sezonas atklāšanas sacensības iejādē – LJF kausa izcīņas pirmais posms iejādē un paraolimpiskajā iejādē.