12.04.2015 10:10

Latvijas regbija čempionāts sākas ar Ķekavas un Garkalnes klubu uzvarām

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Jauno sezonu ar panākumiem sākuši "Miesnieki/Ķekava" un "Garkalne/Livonia" regbisti. Latvijas čempionāts, kas sācies aprīlī, finišēs oktobra vidū.

"Miesnieki/Ķekava" klubs, kas pēc viena gada pārtraukuma atgriezies Latvijas regbija čempionātā ar spēcīgāko sastāvu (pērn tas spēlēja Lietuvā), pirmajā mačā ar 36:10 (17:7) visai pārliecinoši uzvarēja "LMT/Eži" vienību. Ķekaviešu labā trīs piezemējumus veica Leno Bramanis, pa vienam – Jānis Skuja, Toms Asējevs un Raivis Kokins, bet realizācijas sitienus precīzi izpildīja Andris Andersons, Juris Šimanskis un Juris Iesalnieks.

"Ar spēles rezultātu esmu apmierināts, taču tās kvalitāti varēja vēlēties labāku. Vēl daudz darba, lai spēlētu normālā līmenī. Bija nesaprašanās, daži spēlētāji arī darbojās neierastās pozīcijās," sezonas atklāšanas maču rezumēja "Miesnieki/Ķekava" galvenais treneris Uldis Bautris.

Latvijas regbijam neparasti rezultatīvi beidzās spēle Rūjienā, kur laukuma saimnieki regbija klubs "Fēnikss" tikai ar 40:43 (11:17) piekāpās pašreizējiem čempioniem "Livonia/Garkalne", kas šo maču aizvadīja bez ārzemju leģionāriem. "Livoniešiem" rezultatīvākais jau ierasti bija Kristaps Bērziņš, kura kontā 18 punkti – divi piezemējumi un četri realizācijas sitieni. Vēl divus piezemējumus uzvarētājiem veica Dāvis Gauja, pa vienam – Gundars Grieķis, Emīls Akulis un Juris Pavlovs.

"Bija ļoti daudz kļūdu, neatradām zāles pret tām. Otrajā puslaikā veicām daudz maiņu, taču laukumā iznākušie spēlei nebija gatavi. Esmu nedaudz šokā. Šis ir piemērs tam, ka jāgatavojas ir katrai spēlei," pēc spēles Latvijas Regbija federācijas preses dienestam sacīja "Garkalne/Livonia" treneris Edmunds Ščavinsks, kurš uz šo spēli pildīja trenera pienākumus galvenā trenera Toma Ziboļa vietā.

Iepriekš abu pārējo Latvijas čempionātā spēlējošo klubu spēlē "TFS Bulduri" ar 55:0 pieveica "Jūrmala"/LLU vienību. Pēc pirmajām spēlēm pa pieciem punktiem ir "TFS Bulduri", "Miesnieki/Ķekava" un "Garkalne/Livonia" komandām, vienu punktu nopelnījis RK "Fēnikss", bet LMT/"Eži" un "Jūrmala"/LLU komandām punktu vēl nav.

Nākamā spēle notiks 17. aprīlī, kurā Rīgas Tehniskās koledžas laukumā plkst. 19.30 "Miesnieki/Ķekava" uzņems "Jūrmala"/LLU. Šī spēle būs gan Latvijas čempionāta, gan Latvijas kausa ceturtdaļfināla ieskaitē.

Latvijas čempionātā sešas komandas spēlē divos apļos. Pirmajās divās vietās esošās komandas 10. oktobrī finālspēlē sacentīsies par zelta medaļām, bet trešās un ceturtās vietas īpašnieces – par bronzas medaļām.