11.04.2015 18:49

FK "Ķekava" florbolistes nosargā sudrabu, "Ķekavas Bulldogs" paliek tukšā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FK "Ķekava" florbolistes nosargā sudrabu, "Ķekavas Bulldogs" paliek tukšā Latvijas Florbola savienība

Ar finālspēlēm Zemgales olimpiskajā centrā Jelgavā sestdien noslēdzies Latvijas florbola čempionāts. "Elvi" dāmu līgā sezonu ar zaudējumiem nācās pabeigt florbola klubiem "Ķekava" un "Ķekavas Bulldogs".

Galvenajā finālā FK "Ķekava" florbolistēm neizdevās pārspēt neapšaubāmās sezonas līderes un čempioņu titula īpašnieces Kocēnu "Rubenes" spēlētājas. Toties intriga spēlē gan saglabājās līdz pēdējām sekundēm. Pirmajā trešdaļā rezultātu atklāja "Rubene", taču Evija Poļakova un Paula Brunovska izvirzīja vadība ķekavietes. Otrajā trešdaļā divreiz precīzas bija Kocēnu florbolistes, un jau 2:3.

Galvenie notikumi risinājās vārtu guvumiem bagātajā trešajā periodā. Divas reizes "Rubene" panāca divu vārtu pārsvaru, un abas reizes Alīna Logina un Līga Akmeņkalne samazināja starpību līdz minimumam. Divas minūtes līdz beigām čempiones bija panākušas 7:4, un šķita, ka uzvarētājas jau ir zināmas. Taču FK "Ķekava", nomainot vārtsardzi pret laukuma spēlētāju, ar diviem Elīzas Elizabetes Bērziņas precīzajiem metieniem nepilnu 40 sekunžu laikā vēlreiz samazināja deficītu līdz vieniem vārtiem.

Pēdējā minūtē ķekavietēm arī bija vairākas iespējas panākt izlīdzinājumu, līdz septiņas sekundes līdz beigām bumbiņa ielidoja viņu tukšajos vārtos – 6:8. Otro gadu pēc kārtas un astoto reizi kluba vēsturē par čempionēm kļuva Kocēnu "Rubene", bet FK "Ķekava", tāpat kā pērn, izcīnīja sudraba medaļas.

Iepriekš spēli par bronzas medaļām aizvadīja pusfināla sēriju neveiksminieces "Ķekavas Bulldogs" un Rīgas Stradiņa universitātes florbolistes. Paradoksālā kārtā studentes, kuras bija zaudējušas visas 18 spēles pamatturnīrā un vēl četras pusfinālā, kļuva par medaļu īpašniecēm, bet ķekavietes, kuras bija uzvarējušas visās sešās iepriekšējās abu komandu savstarpējās spēlēs, palika tukšā.

Pirmajās divās trešdaļās "buldodzes", pateicoties Ingas Ameteres un Līgas Vancānes precīzajiem raidījumiem, izvirzījās vadībā 2:0. Taču trešā perioda vidū četru minūšu laikā pamanījās ielaist trīs vārtus un jau nokļuva zaudētājās. Pusotru minūti līdz pamatlaika beigām Gitai Orstei tomēr izdevās panākt izlīdzinājumu, un uzvarētāju noteikšanai bija jāspēlē pagarinājums. Tas beidzās septītajā minūtē ar RSU komandas gūtajiem "bronzas vārtiem" – 3:4.

Kā zināms, pusfināla sērijā līdz četrām uzvarām abas Ķekavas komandas tikās savā starpā, un četras reizes pēc kārtas pārākas bija FK "Ķekava" florbolistes.