10.04.2015 23:09

LBL3 finišējis pamatturnīrs; sāksies izslēgšanas spēles

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas izslēgšanas turnīru Carnikavas basketbolisti sāks uzreiz ar ceturtdaļfinālu. Saulkrastu komandai un basketbola klubam "Sigulda" vēl jāpārvar astotdaļfināla kārta.

Piektdien notika LBL3 otrā posma pēdējās spēles komandām, kas cīnījās par 1.–10. vietu. Carnikavieši viesos tikās ar sporta kluba "Rūjiena" komandu, kas vēl varēja viņus izstumt no labāko četrinieka un likt "play off" turnīru sākt no pirmās kārtas. Tomēr viesi bija vadībā gandrīz visas spēles gaitā un, pateicoties spurtam 15:4 otrā puslaika vidū, svinēja pārliecinošu uzvaru 78:58. Rolands Dovgjallo Carnikavas kluba labā guva 15 punktus.

Ar panākumu – turklāt pār pamatturnīra uzvarētājiem Iecavas "Dartiju" – LBL3 otro posmu noslēdza arī BK "Sigulda". Vēl nepilnas trīs minutes līdz pamatlaika beigām siguldiešu pārsvars bija tikai trīs punkti, tomēr atlikušajā laikā to izdevās nosargāt – 80:74. Rezultatīvākais ar 28 punktiem bija Edmunds Tukišs.

Neveiksmi pēdejā kārtā piedzīvoja Saulkrastu komanda, kas ar 91:96 savās mājās piekāpās pašreizējiem LBL trešās divīzijas čempioniem BK "Salacgrīva" basketbolistiem. Edgars Brumermanis laukuma saimnieku labā guva 25 punktus.

LBL3 otrā posma noslēgumā Carnikavas komanda ar desmit uzvarām 18 spēlēs ieņēma ceturto vietu un līdz ar pirmo triju vietu ieguvējiem BK "Dartija", "Dārznieks"/Cēsu sporta skolu un BK "Salacgrīva" automātiski kvalificējās ceturtdaļfinālam.

Piektajā vietā starpfinišu sasniedza SK "Rūjiena" (8–10), kurai ar septiņām uzvarām sekoja uzreiz četras komandas - sesto vietu ieņēma Saulkrasti, septīto Bauskas BJSS, astoto BK "Sigulda" un devīto Madonas BJSS. Līdz ar to astotdaļfināla sērijās, kas risināsies divu spēļu summā, saulkrastieši tiksies ar turnīra par 11.–17. vietu uzvarētāju olimpiskā centra "Limbaži" komandu, bet siguldieši – ar Madonas bērnu un jaunatnes sporta skolas vienību.