10.04.2015 19:21

Kalnu slēpotāji sezonas nogalē labo personiskos rekordus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kalnu slēpotāji sezonas nogalē labo personiskos rekordus www.infoski.lv

Kristaps Zvejnieks no Mārupes un siguldiete Evelīna Gasūna Krievijas kausa izcīņas sacensībās kalnu slēpošanā Poļarnije Zori ciematā Murmanskas apgabalā sasnieguši karjeras augstvērtīgākos rezultātus FIS punktu izteiksmē.

Ceturtdien un piektdien norisinājās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) ranga sacensības slalomā. Pirmajā dienā vīriem Kristaps Zvejnieks ne tikai izcīnīja pirmo vietu, tuvāko sekotāju Pāvelu Trihičevu divu distanču summā apsteidzot par 1,09 sekundēm, bet arī pirmo reizi karjerā pārvarēja 10 FIS punktu robežu – nopelnīja 9,0 punktus. Latvijas Slēpošanas federācijas informācija liecina, ka šādu rezultātu nevienam Latvijas kalnu slēpotājam līdz šim nebija izdevies sasniegt.

Piektdienas sacensībās K.Zvejnieks ierindojās otrajā vietā 0,76 sekundes aiz soma Viktora Malmstrēma un nopelnīja 17,05 FIS punktus.

Poļarnije Zori startēja arī Kristapa brālis Miks. Ceturtdien viņš izcīnīja septīto vietu (+4,34 s) un nopelnīja 35,59 punktus, bet dienu vēlāk ieņēma 11. pozīciju (+5,44 s) un 46,90 punktus. Mika Zvejnieka karjeras punktu rekords ir 25,99.

Dāmu sacensībās piedalījās trīs Latvijas kalnu slēpotājas. Vislabāk veicās jaunākajai no māsām Gasūnām – Evelīnai. Pirmajā dienā viņa ierindojās desmitajā vietā 5,25 sekundes aiz Ksenijas Alopinas un sasniedza jaunu personisko rekordu FIS punktu ziņā – 47,36. Bet dienu vēlāk, lai arī finišēja vienu pozīciju zemāk, rekordu laboja vēlreiz – 34,27 FIS punkti.

Nedēļas nogalē turpat paredzētas sacensības milzu slalomā.