09.04.2015 16:56

Orientieristi no Bikstiem un Pārdaugavas pārceļas uz Carnikavu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Orientieristi no Bikstiem un Pārdaugavas pārceļas uz Carnikavu Gints Priedītis

Pēc sekmīgas piedalīšanās Latvijas kausa izcīņas posmā "Kurzemes pavasaris" Bikstu apkaimē un Latvijas sprinta kausa posmā "Lieldienu balva" Pārdaugavas ielās Pierīgas novadu orientieristi šīs nedēļas nogalē startēs sacensībās "Ziemeļu divdienas" Carnikavā.

Orientēšanās sporta sacensības "Kurzemes pavasaris" ar septiņu valstu 800 sportistu piedalīšanos ievadīja šāgada Latvijas kausa izcīņu. Pirmajā dienā orientieristi veica vidējo distanci, bet otrajā – garo distanci.

Jauniešu grupās veiksmīgākais no Pierīgas novadu pārstāvjiem bija saulkrastietis Uldis Upītis no orientēšanās kluba "Kāpa". Divu dienu kopvērtējumā M18 vecuma grupā 24 dalībnieku konkurencē viņš izcīnīja uzvaru, turklāt bija labākais abās dienās.

Otrās vietas M16 un W16 vecuma grupās ieņēma siguldieši Kristaps Bruners un Magda Cigle, bet W20 grupā otrā bija ādažniece Laura Leiboma un piektā – Kendija Aparjode no Saulkrastiem. W14 vecuma grupā trešajā vietā ierindojās Kristīne Brunere no Siguldas, bet W18 grupā uzreiz aiz godalgotā trijnieka palika Zelma Lapiņa, kura pārstāvēja OK "Kāpa" un Ādažu bērnu un jaunatnes sporta skolu.

Panākumus guva arī pieredzējušākie Pierīgas orientieristi. Trīs uzvaras guva siguldieši – Zanda Abzalone W35 vecuma grupā, Alīda Ābola W60 grupā un Ilmārs Limbēns M65 grupā, kurā otro vietu ieņēma baldonietis Andris Tauvens un ceturto – ādažnieks Volli Kuks.

Uzvaras savās grupās svinēja arī Ruta Kukka (W65) un carnikavietis Pēteris Novikovs (M70). Otrās vietas ieguva mārupiete Gunta Lebedoka (W50) un Gunārs Ostups no Carnikavas (M75), bet trešo – olainietis Juris Šinke (M55).

Ne viens vien no "Kurzemes pavasara" baudītājiem jau dienu vēlāk bija Rīgā, kur Pārdaugavas ielās notika Latvijas sprinta kausa pirmais posms.

Dāmu elites grupā otro vietu aiz Līgas Valdmanes ieņēma Laura Leiboma, bet starp jauniešiem labākās bija Magda Cigle ar otro un Kristīne Brunere ar ceturto vietu. W55 vecuma grupā pirmās divas vietas izcīnīja Alīda Ābola un Gunta Lebedoka, bet W65 grupā labākā bija Ruta Kukka.

Sestdien un svētdien orientēšanās sacensību seriāls turpināsies ar OK "Kāpa" rīkotajām divu dienu sacensībām "Ziemeļu divdienas" Carnikavā un Gaujas ciemā. Turklāt tās paredzētas ne tikai "parastajiem" orientieristiem, bet arī veloorientēšanās cienītājiem, kuri sacensību gaitā varēs arī izmēģināt jauno velotiltu pār Gauju.