08.04.2015 21:44

Mārupes basketbolisti otro gadu pēc kārtas cīnīsies par bronzu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupes basketbolisti otro gadu pēc kārtas cīnīsies par bronzu Einārs Binders

Zaudējusi basketbola klubam "Ogre" arī otrajā pusfināla sērijas spēlē, Mārupes sporta centra komanda izstājusies no cīņas par Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas čempionu titulu. Otro gadu pēc kārtas mārupieši sacentīsies par bronzu.

Pusfināla atbildes spēlē trešdien Ogrē viesiem pirmajā ceturtdaļā radās pamatīgas problēmas ar metienu precizitāti. Tomēr diezgan nopietnus mīnusus (4:13) līdz otrās ceturtdaļas vidum izdevās atspēlēt – 18:18. Mazrezultatīvā pirmā puslaika pašās beigās ogrēnieši tomēr atgriezās vadībā (24:20) – kā izrādījās, līdz spēles beigām.

Trešajā ceturtdaļā mājinieku pārsvars turējās 4–9 punktu robežās, toties ceturto Mārupes basketbolisti iesāka ar trim rezultatīviem uzbrukumiem un starpību samazināja līdz trim punktiem (43:46). Četrarpus minutes līdz pamatlaika beigām bija arī vairs tikai 52:53, taču šajā kritiskajā brīdī BK "Ogre" atbildēja ar astoņiem punktiem pēc kārtas un, pateicoties aukstasinībai soda metienu izpildē (pēdējā pusotrā minūtē – seši no sešiem), sagādāja mārupiešiem zaudējumu 57:68.

Ogres komanda līdz ar šo nosacīti revanšējās Mārupes klubam par zaudējumu LBL2 pagājušās sezonas sērijā par trešo vietu. Mārupiešu rindās otrajā mačā rezultatīvākie bija Toms Straudovskis ar 14 un Nauris Metnieks ar 11 punktiem.

Jāatgādina, ka pusfināla pirmajā spēlē Mārupes sporta centra komanda savā laukumā nenosargāja 24 punktu pārsvaru un, pirmo reizi nonākusi zaudētājos tikai 32 sekundes līdz pamatlaika beigām, piedzīvoja neveiksmi 67:70.

Sērijā par trešo vietu mārupiešu pretinieki būs regulārās sezonas uzvarētāji Rīgas Stradiņa universitātes basketbolisti vai BJBS "Rīga"/Pārdaugava/LU komanda (sērijā 1:1). "Mazais fināls" ritēs līdz divām uzvarām.