18.05.2012 10:58

Noteiktas sportiskākās skolas Pierīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Noteiktas sportiskākās skolas Pierīgā arhīvs

Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu kopvērtējumā uzvarējusi Jaunmārupes sākumskola un Siguldas Valsts ģimnāzija.

Visa 2011./2012. mācību gada garumā Pierīgas skolu audzēkņi dažādās vecuma grupās sacentās gan sporta spēlēs (minifutbols, basketbols, "Tautas bumba", volejbols), gan individuālajos sporta veidos un stafetēs, jeb tā saucamajā "vieglatlētikas blokā" (rudens un pavasara kross, peldēšana, vieglatlētika telpās un stadionā, "Olimpiskās stafetes").

Aprēķinot kopvērtējuma rezultātus vidusskolu grupā, tika ņemti vērā divi labākie rezultāti sporta spēļu grupā, trīs labākie rezultāti "vieglatlētikas blokā" un vēl trīs citi labākie rezultāti. Lai pretendētu uz uzvaru sezonas summā, skolām bija jāpiedalās un jāgūst ieskaite noteiktā skaitā sacensību (līdzīga sistēma bija arī pamatskolu un sākumskolu grupā).

Sporta spēlēs vidusskolu grupā startēja 14 mācību iestādes, no tām astoņas uzrādīja kritērijiem atbilstošus rezultātus cīņai par uzvaru kopvērtējumā.

Visvairāk punktu (190) summā savāca Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni. Viņi bija labākie divās no trijām vecuma grupām "Olimpiskajās stafetēs", rudens krosā, divās no četrām grupām volejbolā, kā arī krosa stafetēs un vieglatlētikā jauniešiem vecākajā grupā.

"Zināmā mērā uzvara ir pārsteigums, jo pēdējos gados par pirmo vietu kopvērtējumā nebijām cīnījušies," atzīst Siguldas Valsts ģimnāzijas sporta skolotājs Normunds Šulte. "Šogad bija mainījusies vērtēšanas sistēma, un tā mums bija labvēlīga. Pēc rudens sacensībām ar prieku konstatējām, ka esam starp līderiem, un tādā pašā garā turpinājām. Prieks, ka mums bija tik daudz augstu vietu. Uzdevuma uzvarēt nebija, piedalīties gan."

Īpašs gandarījums skolotājam ir par labiem rezultātiem vieglatlētikas sacensības – jo īpaši tādēļ, ka maijā mācības tomēr ņem virsroku pār sporta sacensībām.

Otro vietu – tieši tāpat kā pirms gada – ieņēma Mārupes vidusskola (182 p.), trešo – pagājušā gada uzvarētāji Babītes vidusskola (179). Tikai par punktu no trešās vietas atpalika Ādažu un Krimuldas vidusskolas, kurām sekoja Mālpils, Vangažu un Saulkrastu vidusskola. Līdz pilnvērtīgai ieskaitei vienu vai vairāku sacensību pietrūka Baldones, Ropažu, Ulbrokas, Siguldas pilsētas, Zvejniekciema un Garkalnes vidusskolām.

Pamatskolu un sākumskolu grupā tieši tāpat kā pērn Jaunmārupes sākumskolai sekoja Carnikavas pamatskola, bet trešo un ceturto vietu ieņēma Sidgundas pamatskola un Berģu mūzikas un mākslas skola.

Tālākajās vietās ierindojās Allažu, Inčukalna, Sējas, Zaķumuižas, Stopiņu un Mārupes pamatskolas, Mālpils internātpamatskola, Siguldas 1. pamatskola, Upesleju internātpamatskola, Lēdurgas, Turaidas un Pabažu pamatskolas, kā arī Skultes sākumskola.