04.04.2015 22:19

"Garkalne/Livonia" regbisti nosargā Prezidenta kausu savā īpašumā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Garkalne/Livonia" regbisti nosargā Prezidenta kausu savā īpašumā Jeļizaveta Iļjina, RFC ''Livonia''

Pagājušā gada Latvijas čempionvienība un kausa ieguvēja regbijā "Garkalne/Livonia" sestdien RFS stadionā ar 38:12 uzvarēja "TFS Bulduri" komandu (bijušo RK ''Ovāls'') un nosargāja pirms gada iegūto Prezidenta kausu.

Sezonas atklāšanas spēlē, ko tagad kā savdabīgu Superkausu katras sezonas sākumā izcīna divas labākās Latvijas komandas, sākumā lietuviešu trenera, kaimiņvalsts regbija un regbija 7 izlašu spēlētāja Toma Ziboļa vadītā "Garkalne/Livonia" komanda izvirzījās vadībā ar 10:0 pēc Kristapa Bērziņa soda sitiena, Martina Ljanzberga piezemējuma un sekojošās realizācijas. Tad ar trim precīzi realizētiem soda sitieniem izcēlās Mihails Tumins, kurš samazināja rezultāta starpību līdz minimumam (10:9).

Otrajā puslaikā skaistu piezemējumu livoniešiem veica Vadims Martiņenko, bet pēc Dmitrija Baikova dropsitiena rezulāts kļuva 17:12. Turpinājumā vienu par otru skaistākus piezemējumus saskrēja K. Bērziņš, precīzi iesita arī realizācijas un spēli beidza ar 28 gūtiem punktiem.

"Esmu ļoti priecīgs, ka Latvijā ir šāda spēle – Prezidenta kauss, kurā abas spēcīgākās komandas var pārbaudīt, kā pagājis sagatavošanās periods. Viss mums izdevās kā bijām plānojuši. Zinājām, ka spēle būs grūta, ka pretiniekiem būs viesspēlētāji no Lietuvas, Šauļu ''Vairas''. Taču šī ir komandas spēle. Pat ja ļoti spēcīgi spēlētāji tiek ielikti komandā, galvenā ir komandas spēle," prieku Latvijas Regbija federācijas preses dienestam pauda "Garkalne/Livonia" galvenais treneris Toms Zibolis.

"Pie sava spēles stila – ātras spēles, pastiprinājām spēli sānu iemetienos, standarta situācijās. Grupcīņā pārstūmām vienu no spēcīgākajām Latvijas komandām. Ja mums spēlētājiem cīņas pussarga pozīcijā un uzbrucējiem nebūtu traumas, nebūtu izlaiduši viesspēlētājus nemaz. Vēlamies nostiprināt ticību tieši latviešu spēlētājos, ka viņi ir pietiekami spēcīgi. Nākotnē būs vajadzīgs vēl vairāk piestrādāt pie disciplīnas, īpaši aizsardzībā. Šogad komandā ir jauns kapteinis – Ainārs Bērziņš, kurš ir komandas līderis, īsts motors grupcīņā."

Jau nākamnedēļ paredzētas pirmās Latvijas regbija čempionāta spēles.