03.04.2015 22:35

BK "Sigulda" negaidīti uzvar vicelīderus un pārtrauc deviņu zaudējumu sēriju

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
BK "Sigulda" negaidīti uzvar vicelīderus un pārtrauc deviņu zaudējumu sēriju www.delfi.lv

Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas turnīra pamatturnīra priekšpēdējā kārtā basketbola klubs "Sigulda" gūst otro uzvaru šajā gadā un pārtrauc neveiksmju sēriju, kas aizsākās vēl janvāra vidū.

Izbraukuma spēlē pret turnīra tabulas otrā vietā esošo "Dārznieks"/Cēsu sporta skolas komandu siguldieši bija vadībā pirmā puslaika lielāko daļu, uz brīdi atdodot līderpozīcijas tikai otrās ceturtdaļas vidū un pašās puslaika beigās, kas cēsniekiem ļāva atpūtā doties ar simbolisku 47:44 pārsvaru.

Jau pēc otrajā puslaikā nospēlētām divām minūtēm BK "Sigulda" basketbolisti atkal bija priekšā (55:49), bet neizšķirts pēdējo reizi bija ceturtās ceturtdaļas otrajā minūtē (64:64). Nākamos sešus punktus guva viesi, vēlāk viņi starpību palielināja līdz deviņiem punktiem (80:71) un beigās nosargāja diezgan negaidītu uzvaru 86:79. Cēsu komandai šis bija tikai piektais zaudējums 17 spēlēs.

Uzvarētājiem lauvas tiesu punktu divatā guva Raimonds Rudzāts (30) un Edmunds Tukišs (23). Pa deviņiem punktiem pievienoja Jānis Šults un Jānis Samsonovs.

LBL3 turnīra tabulā ar sešām uzvarām 17 mačos BK "Sigulda" dala 8.–9. vietu ar Bauskas BJSS komandu. Otrā posma pēdējā kārtā 10. aprīlī siguldieši savā laukumā uzņems regulārās sezonas uzvarētāju Iecavas kluba "Dartija" basketbolistus, Saulkrastu komanda tiksies ar BK "Salacgrīva", bet Carnikavas vienība viesosies pie sporta kluba "Rūjiena".