02.04.2015 21:16

Trešdien sācies "Saulkrastu pavasaris"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Trešdien sācies "Saulkrastu pavasaris" www.saulkrasti.lv

Trešdien ar pirmās kārtas sacensībām sācies tradicionālais orientēšanās sporta sacensību seriāls "Saulkrastu pavasaris". Dažādās vecuma grupās un distancēs no 1,5 līdz 8,8 km startēja vairāk nekā pussimts dalībnieku.

Lielākā orientieristu daļa sacensībās pārstāvēja klubu "Kāpa" un Saulkrastus, tostarp V21 un S21 grupās, kurās startēja elites grupas sportisti. Dāmām par uzvarētāju kļuva Irita Puķīte, kura 6,1 km garo distanci veica 41 minūtē un 50 sekundēs un tuvāko sekotāju Lieni Tamužu apsteidza par nepilnām 15 minūtēm. Trešajā vietā ierindojās Kendija Aparjode.

Vīriem 8,8 km distancē pirmo vietu izcīnīja Uldis Upītis (52:36), bet otro vietu sīvā cīņā ar Gunti Māliņu ieguva Jānis Tamužs – pēc trasē pavadītās stundas abus finišā šķīra tikai astoņas sekundes. Ceturto vietu ieņēma Kristers Aparjods.

Citās vecuma grupās, sākot no jaunākajiem, par uzvarētājiem kļuva Evelīna Agnija Kaspare un Jurģis Strazdiņš (U-10), Vanesa Legzdiņa un Marks Henrijs Majors (U-12), Nora Ķigure un Māris Kalniņš (U-14), Edgars Karnītis (U-16), Zita Rukšāne un Uģis Kūliņš (U-35), Tamāra Kosmačeva un Pēteris Novikovs (U-55), kā arī Laima Baltiņa, Reinis Augulis, Atis Rukšāns un Jānis Daukša iesācēju grupās.

Šogad seriāla "Saulkrastu pavasaris" sacensības dažādās novada vietās risināsies 12 posmos – katru trešdienu. Otrais posms jau 8. aprīlī.