01.04.2015 17:00

Siguldas badmintoniste Eiropas junioru čempionātā piekāpjas galvenajai favorītei

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas badmintoniste Eiropas junioru čempionātā piekāpjas galvenajai favorītei Siguldas badmintona klubs

Polijas pilsētā Lubinā notiekošajā Eiropas junioru čempionātā badmintonā vienīgo uzvaru no Latvijas izlases spēlētājiem individuālajos un dubultspēļu turnīros guva Siguldas badmintona kluba pārstāve Jekaterina Romanova.

Otrdien viņa sīvā cīņā ar 23:21, 22:20 pārspēja Annmariju Oksu no Somijas un ieguva tiesības mačā par vietu astotdaļfinālā sacensties ar spānieti Klaru Azurmendi, kura turnīrā bija izlikta ar pirmo numuru un nule bija kļuvusi par Eiropas čempioni Spānijas komandas sastāvā. 19 minūšu garā spēlē J. Romanovai nācās atzīt čempionāta galvenās favorītes pārākumu – 9:21, 11:21.

Junioru dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā neveiksmes piedzīvoja gan Siguldas badmintona kluba pārstāvji Kristaps Jānis Gulbis un Teodors Kerimovs, kuri piekāpās Spānijas duetam Ibeass/Sanmartins 8:21, 14:21, gan vēl viens siguldietis Kristaps Kalniņš pārī ar Niku Podosinoviku, kuri triju setu cīņā zaudēja rumāņiem Kosminam/Nitu 14:21, 21:19, 16:21.

Jau ziņots, ka Eiropas čempionāta pirmajās spēlēs zaudējumus piedzīvoja gan Liāna Lenceviča, Kristaps Jānis Gulbis un Niks Podosinoviks vienspēlēs, gan Kerimovs/Romanova, Lenceviča/Romanova un Kalniņš/Lenceviča pāru mačos. Iepriekš notikušajā Eiropas komandu čempionātā Latvijas jaunie badmintonisti trijos mačos guva vienu uzvaru, savā grupā ierindojās trešajā vietā un izslēgšanas turnīram nekvalificējās.