31.03.2015 20:32

Stopiņu handbolistes pārspēj salaspilietes un iekļūst pusfinālā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Aizraujošā Pierīgas komandu divcīņa par vietu Latvijas dāmu handbola čempionāta pusfinālā beigusies ar Stopiņu novada kluba uzvaru pār Salaspils sporta skolas vienību. Pusfinālā Stopiņu handbolistes sacentīsies ar LSPA komandu.

Ceturtdaļfināla sērijā, kurā uzvarētājas tiek noteiktas divu maču summā, pirmajā spēlē uzvaru ar minimālu pārsvaru 28:27 bija guvusi Salaspils komanda. Otrdien atbildes mačā Ulbrokas sporta kompleksā pēc līdzīga un ļoti rezultatīva sākuma (8:8) neliels izrāviens izdevās salaspilietēm (10:13), taču piecu minūšu laikā laukuma saimnieces to atspēlēja (13:13).

Atšķirībā no trim pirmajiem puslaikiem dueļa pēdējais posms aizritēja ar vienas komandas – šinī gadījumā Stopiņu NHK – izteiktu pārsvaru. Jau drīz pēc pārtraukuma mājinieces izvirzījās vadībā vispirms spēlē (15:14), pēc tam arī sērijā (17:15) un turpināja strauji audzēt pārsvaru – 20:16, 23:17, 27:18. Jau kādu brīdi pirms beigām cīņas liktenis bija izšķirts. Gala iznākums 30:22 un divu spēļu summā 57:50 Stopiņu komandas labā.

Uzvarētājām Ivita Asare guva 12, Elza Seržante septiņus un Daina Sergejeva piecus vārtus. Salaspils sporta skolas rindās rezultatīvākās bija Renāte Salmane (8), Anastasija Agarkova (5) un Dace Potapova (4).

Pierīgas derbija uzvarētājas un pašreizējās Latvijas čempiones pusfinālā tiksies ar regulārās sezonas uzvarētājām LSPA handbolistēm. Cīņa ritēs līdz divām uzvarētām spēlēm. Šosezon komandas tikušās trīs reizes, Stopiņu handbolistes guva vienu uzvaru un divreiz zaudēja.