31.03.2015 16:40

Pierīgas novusa pāri kvalificējas Latvijas čempionāta pusfinālam

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas novusa pāri kvalificējas Latvijas čempionāta pusfinālam arhīvs

Nedēļas nogalē sekmīgi aizvadot ceturtdaļfināla turnīrus, Latvijas vīru dubultspēļu čempionāta pusfināla kārtai kvalificējušies novusisti no Babītes, Ķekavas un Olaines.

Turnīrā Piņķos piedalījās 17 pāri galvenokārt no Rīgas un Pierīgas. Ar 13 uzvarām, trim zaudējumiem (37 punkti no 48 iespējamiem) un otro vietu kopvērtējumā sacensības beidza Ainārs Grosens no Babītes un Valdis Čunka no Rīgas, pārliecinoši nodrošinot vietu nākamajā kārtā.

Labāko desmitniekā, kas kvalificējās pusfinālam, iekļuva arī Andris Gailis no Olaines un Sergejs Varša no Babītes (29 punkti un 5. vieta), Alfrēds Reinsons no Babītes un cēsnieks Valdis Rubenis (28 p., 7.v.), kā arī Babītes duets Ivars Kampars un Ivars Osītis (24 p., 10. v.). Tikai vienu vietu aiz desmitnieka palika vēl viens pāris no Babītes novada Aivars Emsis un Staņislavs Kojalovičs (22 p., 11. v.).

Citā ceturtdaļfināla turnīrā, kas notika Ogrē, pirmo vietu izcīnīja ķekavieši Juris Firsts un Juris Pūpols, kuri ar 13 uzvarām 16 spēlēs savāca 39 punktus. Sestajā vietā ierindojās Gunārs Evers no Ķekavas un Jevgeņijs Katkevičs no Rīgas (27 p.), bet uzreiz aiz pirmā desmita palika baldonieši Ainis Bilinskis un Edgars Siliņš (20 p.), kā arī Raivis Jansons un Aigars Krūzbergs no Babītes (19 p.).

Latvijas vīru dubultspēļu čempionāta pusfināla turnīri notiks 18. aprīlī Tukumā un Vaivadā. Katrā no tiem piedalīsies pa 20 pāriem, no kuriem desmit labākie nodrošinās vietu finālturnīrā, kas plānots 5. maijā.