23.03.2015 13:25

Ģirts Bricis triumfē Latvijas ziemas čempionāta kopvērtējumā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ģirts Bricis triumfē Latvijas ziemas čempionāta kopvērtējumā Latvijas Jātnieku federācija

Latvijas ziemas čempionāta pēdējā ceturtajā posmā jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā, kas notika sporta centra "Kleisti" slēgtajā manēžā, galvenajā maršrutā uzvarēja Ģirts Bricis ar zirgu Ispravnik un līdz ar to izcīnīja pirmo vietu arī kopvērtējumā.

Galvenajā maršrutā ar 135 cm augstiem šķēršļiem piedalījās 21 sportiskais pāris, taču tikai trim distanci izdevās veikt bez soda punktiem. Dubultuzvaru svinēja Ģirts Bricis no Babītes novada jāšanas sporta kluba "Sport de Lux" ar zirgiem Ispravnik un Camparo. Trešajā vietā ierindojās Dainis Ozols ar Crystal, informēja Latvijas Jātnieku federācijas preses dienestā.

Latvijas ziemas čempionāta kopvērtējumā, kurā tika vērtēti trīs labākie jātnieka rezultāti četros posmos, pieaugušo konkurencē uzvarēja Ģirts Bricis ar 58 punktiem. Otrajā vietā Laura Penele no Mārupes novada ZS "Lielceri" (55), trešajā vietā Andis Vārna no sporta kluba "Quattro" (51).

"Latvijas ziemas čempionāta kopvērtējumā esmu uzvarējis trīs gadus pēc kārtas. Šajā sezonā katrā posmā labāko rezultātu uzrādīju ar citu zirgu. Izšķirošajā posmā uzvarēju ar Latvijas Jātnieku federācijas prezidenta Agra Blaua zirgu Ispravnik, ar kuru esmu startējis sacensībās tikai divreiz. Zirgs ir stiprs, bet mums kopā viss labi sanāca," pēc sacensībām atzina Ģirts Bricis.

Sacensību galvenais tiesnesis Dainis Līvmanis: "Ģirta Briča starti jau daudzu gadu garumā pierāda, ka viņš mērķtiecīgi, radoši un ražīgi strādā ar jaunajiem zirgiem. Redzams, ka cilvēks ir īstajā vietā un labi dara savu darbu."

Ziemas čempionāta kopvērtējumā junioriem un jaunajiem jātniekiem pirmās divas vietas ieguva Anna Šellere no Baldones sporta kluba "Telfas" un Laura Penele no ZS "Lielceri", bet bērniem līdz 16 gadu vecumam otrajā vietā ierindojās ropažniece Sabīne Siliņa (jāšanas sporta klubs "Mežstrazdiņi").

Sacensībās līdz piecus gadus veciem zirgiem pirmo vietu ieguva Aigars Bregže (ZS "Lielceri"), bet 6–7 gadus veco zirgu grupā trešo vietu ieņēma Mārupes novada ZS "Tīraines staļļi" pārstāve olainiete Emīlija Elizabete Zandere. Savukārt amatieru otrajā grupā attiecīgi pirmo un trešo vietu ieguva Babītes novada jāšanas sporta kluba "Temperaments" jātnieces Kristīne Baradovska un Karīna Pavāre.

Šīs nedēļas nogalē Kleistu sporta bāzē notiks Latvijas ziemas čempionāta otrais posms iejādē.

Ģirtu Brici apbalvo (no kreisās) sacensību galvenais tiesnesis Dainis Līvmanis un LJF prezidents Agris BlausĢirtu Brici apbalvo (no kreisās) sacensību galvenais tiesnesis Dainis Līvmanis un LJF prezidents Agris Blaus