23.03.2015 12:38

Kalnu slēpotājiem sestdien dubultuzvara, svētdiena tukšā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kalnu slēpotājiem sestdien dubultuzvara, svētdiena tukšā ekrānšāviņš no youtube.com/infoskiLV

Ar divām Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) reitinga sacensībām slalomā, kurās piedalījās deviņu valstu pārstāvji, nedēļas nogalē Pihē (Somija) noslēgusies Latvijas kalnu slēpošanas sezona.

Sestdienas sacensības izrādījās gluži veiksmīgas Latvijas kalnu slēpotājiem. Vīru sacensībās 57 dalībnieku konkurencē uzvaru izcīnīja mārupietis Kristaps Zvejnieks, kurš pirmajā distancē bija trešais ātrākais, otrajā ceturtais un kopvērtējumā tikai par 0,05 sekundēm apsteidza dalītās otrās vietas ieguvējus somus Maksu Lūko un Otto Salmenkivi. Otrs labākais no latviešiem bija Toms Sarkanis, kurš ieņēma 20. vietu.

Dāmām startēja uz pusi mazāk dalībnieču, un, tāpat kā dienu iepriekš, pārliecinošu pirmo vietu izcīnīja siguldiete Lelde Gasūna, kura tuvāko sekotāju divu distanču summā apsteidza par 2,21 sekundi. Nākamās trīs vietas ieņēma Somijas kalnu slēpotājas, bet labāko sešnieku noslēdza Liene Bondare un Evelīna Gasūna.

Svētdien sacensību pēdējā dienā Latvijas sportistiem panākumu bija krietni mazāk. Kristaps Zvejnieks pirmajā trasē uzrādīja trešo labāko rezultātu, taču otrajā nefinišēja. Labākais no Latvijas pārstāvjiem bija viņa brālis Miks, kurš ieņēma astoto vietu pusotru sekundi aiz uzvarētāja Maksa Lūko.

Dāmu sacensībās, nestartējot L. Gasūnai, pirmo vietu izcīnīja somiete Sāna Ahonena, bet labāko piecniekā iekļuva Evelīna Gasūna un Liene Bondare.

Piektdien pirmajās FIS sacensībās slalomā dāmu konkurencē pirmo vietu izcīnīja Lelde Gasūna, bet vīriem otrais bija Kristaps Zvejnieks.