23.03.2015 09:53

Babītes komanda nepārspēta Pierīgas novadu sporta spēļu novusa turnīrā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Turnīrā piedaloties trīspadsmit novadu komandām, pēdējo divu gadu Pierīgas čempionus Ķekavas novusa meistarus šoreiz uz trešo vietu nobīdīja Babītes un Saulkrastu komandas.

Sacensības Babītes sporta kompleksā Piņķos notika pēc viena apļa sistēmas pie četriem galdiem (pie ceturtā spēlēja dāmas). Katrā individuālajā spēlē par uzvaru pienācās divi punkti, par neizšķirtu viens, par zaudējumu nulle. Savukārt par uzvaru komandu cīņā komandai piešķīra četrus punktus, par neizšķirtu divus un par zaudējumu vienu punktu.

Noslēgumā visai pārliecinošu uzvaru turnīrā svinēja mājinieki Babītes novada novusisti, summā savācot 46 punktus no 48 iespējamiem. Viņi izcīnīja četras uzvaras ar rezultātu 8:0, četras ar 7:1, trīs ar 6:2 un vienīgo reizi neizšķirti (4:4) nospēlēja ar Olaines novada komandu. Uzvarētāju sastāvā spēlēja Latvijas komandu un individuālajos čempionātos rūdītie Ainārs Grosens, Juris Grosens, Raivis Jansons un Aiva Oša.

Otrajā vietā ar 39 punktiem (deviņas uzvaras, trīs zaudējumi) ierindojās Saulkrastu komanda – Alfrēds Probaks, Andris Andersons, Andris Lapsiņš un Ilze Lāce. Savukārt ar trešo vietu šoreiz bija jāsamierinās ķekaviešiem, kuri arī savāca 39 punktus, taču sīvā cīņā savstarpējā spēlē bija zaudējuši saulkrastiešiem (3:5). Ķekavas novadu turnīrā pārstāvēja Mikus Andersons, Gunārs Evers, Juris Firsts un Regīna Andersone.

Komandu vērtējumā tālākajās vietās ierindojās: 4. Ropaži (37 p.), 5. Salaspils (35), 6. Olaine (32), 7. Baldone (31), 8. Mālpils (25), 9. Ādaži (24), 10. Mārupe (23), 11. Sēja (23), 12. Stopiņi (13), 13. Krimulda (13 p.).

Labākie tika noteikti arī individuāli pie atsevišķiem galdiem. Pie pirmā, nopelnot 22 punktus no 24 iespējamiem, labākais bija Ainārs Grosens, aiz kura ierindojās Guntars Stepiņš no Salaspils (18 p.) un Edgars Siliņš no Baldones (15 p.). Pie otrā galda, tikai vienreiz nospēlējot neizšķirti un uzvarot visus pārējos mačus (23 p.), pirmo vietu ieguva Juris Grosens, bet pie trešā – Raimonds Jankausks no Salaspils novada komandas (21 p.).

Dāmu sacensībās labākā izrādījās piederību Saulkrastu novadam dažu apšaubītā Ilze Lāce, kura guva 11 uzvaras un vienreiz zaudēja (22 p.). Aiz viņas palika Velga Nestore no Ropažiem, kurai arī bija 22 punkti, taču zaudējums savstarpējā spēlē uzvarētājai, un Aiva Oša (20 p.).

Pierīgas novadu sporta spēles pēc pusotra mēneša pārtraukuma atsāksies 6. maijā ar orientēšanās sacensībām Saulkrastos. Pirms tām novadu kopvērtējumā līderi ir salaspilieši (92 p.), kuriem seko Stopiņu novads (87,5), Ropaži (77), Babīte (73,5), Baldone (70,5), Mārupe (70,5) un Mālpils (68).