22.03.2015 08:48

Dramatiskā cīņā Pierīgas novadu telpu futbola turnīrā uzvar ādažnieki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dramatiskā cīņā Pierīgas novadu telpu futbola turnīrā uzvar ādažnieki Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Ulbrokas sporta kompleksā notikušajā finālturnīrā par 1.–4. vietu aiz uzvarētājiem paliek laukuma saimnieki, kā arī Ropažu un Mārupes futbolisti.

Spēļu kalendārs ietrāpījās tāds, ka pēdējai spēlei bija īsta fināla vērtība. Pirms tam Ādažu novada komanda bija ar 3:2 sīvā cīņā uzvarējusi ropažniekus un nospēlējusi 1:1 ar mārupiešiem. Savukārt Stopiņu futbolisti bija guvuši divas salīdzinoši pārliecinošas uzvaras – 4:1 pār Ropažiem un 3:0 pār Mārupi. Tādējādi pirmās vietas nodrošināšanai mājiniekiem pēdējā mačā pret Ādažiem pietika ar neizšķirtu.

Vēl minūti pirms spēles beigām rezultāts bija viņiem labvēlīgs 2:2, taču tad Ādažu komanda guva uzvaras vārtus un izcīnīja uzvaru gan mačā (3:2), gan visā turnīrā (8 punkti). Stopiņu novada komanda ierindojās otrajā vietā (7 p.), bet trešo ieguva Ropažu futbolisti (5 p.), kuri ar 7:3 pieveica Mārupi (4 p.).

Sestdien Saulkrastu sporta centrā notika finālturnīrs par 5.–8. vietu, kurā vajadzēja piedalīties priekšsacīkšu turnīru otro vietu ieguvējiem. Uz turnīru spēlētāju veselības stāvokļa dēļ neieradās Siguldas komanda, kas līdz ar to sporta spēļu kopvērtējumā ieņēma astoto vietu.

Piektajā vietā finišēja Krimuldas novada futbolisti, kuri ar 7:2 pieveica Saulkrastus un ar 4:2 Salaspili. Bet sestajā ierindojās salaspilieši, kuri sagādāja otro zaudējumu laukuma saimniekiem – 6:4.

Dalītā 9.–12. vietā Pierīgas sporta spēļu kopvērtējumā palika Babītes, Ķekavas, Baldones un Sējas novada telpu futbola komandas, bet Mālpils, Inčukalns un Olaine dalīja 13.–15. vietu.

Jau svētdien Babītē notiek Pierīgas novadu nākamās sacensības – divpadsmit novadu pārstāvji cīnās par uzvaru novusa turnīrā. Pēc pirmajām piecām Pierīgas spēļu kārtām kopvērtējumā vadībā ar 81 punktu ir Stopiņu novads, kam seko Salaspils (78), Mārupe, Ropaži (abiem pa 62), Baldone (58,5), Mālpils (57) un Babīte (53,5).