21.03.2015 10:19

LBL3: Carnikava uzvar Siguldā, savā laukumā zaudē arī Saulkrasti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
LBL3: Carnikava uzvar Siguldā, savā laukumā zaudē arī Saulkrasti arhīvs

Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas 15. kārtas spēlēs neveicās savās mājās spēlējošajiem Pierīgas klubiem – zaudēja gan BK "Sigulda", gan Saulkrastu komanda, turklāt siguldieši aizraujošā cīņā piekāpās Carnikavas basketbolistiem.

Siguldieši piektdienas spēli iesāka pavisam nevarīgi – sešās minūtēs tikai trīs punkti un 3:16. Taču pirmā puslaika vidū nu jau carnikavieši nespēja gūt ne punkta sešas minūtes pēc kārtas, BK "Sigulda" ar izrāvienu 13:0 pārņēma vadību un pārtraukumā devās ar 11 punktu handikapu (36:25).

Trešās ceturtdaļas lielāko daļu vadībā bija mājinieki, taču tās beigās viņi tika noķerti (50:50). Vēl trīs minūtes līdz pamatlaika beigām siguldiešiem bija minimāls pārsvars (57:56), taču atlikušajā laikā viņi neguva ne punkta un piedzīvoja zaudējumu 57:59.

BK "Sigulda" rindās ar 34 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām izcēlās Edmunds Tukišs, bet Carnikavas komandai lielāko ieguldījumu uzvaras kaldināšanā deva Edgars Vecums (21 p.), Jānis Ābols (14) un Ivars Lubāns (12).

Pavērsieniem bagāts bija arī mačs Saulkrastos, kur laukuma saimnieki uzņēma basketbola klubu "Madona". Pēc gluži līdzīga cīņas sākuma otrajā ceturtdaļā saulkrastieši pirmo reizi panāca septiņu punktu pārsvaru (34:27), taču tūdaļ pat madonieši atbildēja ar iespaidīgu 18:2 spurtu.

Otrajā puslaikā jau Saulkrastu basketbolisti paveica ko līdzīgu (no 50:58 – 67:60) un atguva vadību, ko nosargāja līdz pat pēdējai minūtei – BK "Madona" izlīdzinājumu 83:83 panāca tikai septiņas sekundes līdz beigām.

Pagarinājumā pirmie punktus guva saulkrastieši, taču tas piecās minūtēs tā arī palika viņu vienīgais precīzais metiens, un nācās piedzīvot zaudējumu 85:92. Saulkrastu komandas sastāvā rezultatīvākie bija Edgars Brumermanis (23 p.), Inguss Immers (20) un Toms Provejs (14 p.).

LBL3 turnīra tabulā trīs kārtas līdz otrā posma beigām kaimiņi Saulkrastu un Carnikavas basketbolisti ar septiņām uzvarām 15 spēlēs dala 5.–6.vietu, bet siguldieši, kuri piedzīvojuši jau astoņus zaudējumus pēc kārtas, ar pieciem panākumiem ir astotie.

Jau pirmdien Carnikavas komanda savā laukumā uzņems Vidzemes Augstskolas/"Valmiera Glass-2" vienību, dienu vēlāk Saulkrastu basketbolisti viesosies pie turnīra līderiem Iecavas "Dartijas", bet BK "Sigulda" nākamā spēle paredzēta 27. martā viesos pret BK "Madona".