20.03.2015 19:55

FIS sacensībās Somijā siguldiete pirmā, mārupietis otrais

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lelde Gasūna Lelde Gasūna www.infoski.lv

Baltijas kausa izcīņas trešā posma ietvaros Pihē Somijā notikušajās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) reitinga sacensībās kalnu slēpošanas slalomā dāmu konkurencē pirmo vietu izcīnīja siguldiete Lelde Gasūna, bet vīriem otrais bija Kristaps Zvejnieks no Mārupes.

Kopā ar triju Baltijas valstu kalnu slēpotājiem Pihē startēja arī Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Krievijas, Polijas un Dānijas sportisti. Vīru konkurencē vien startēja 58 dalībnieki. Par uzvarētāju divu distanču summā kļuva zviedrs Dans Aksels Grāns, kurš pēc pirmā mēģinājuma bija tikai piektais, bet lieliski veica otro mēģinājumu.

Kopvērtējumā otro vietu ieņēma Kristaps Zvejnieks, kurš abās distancēs bija trešais un uzvarētājam zaudēja 0,27 sekundes. FIS punktu izteiksmē viņa rezultāts tika novērtēts ar 17,47 punktiem (personiskais rekords slalomā ir 10,14 p.). Trešo vietu ieņēma Juho Dāls no Somijas (+0,55 s), bet otrais labākais no Latvijas kalnu slēpotājiem bija Toms Sarkanis (+8,11 s).

Dāmu sacensībās slalomā par līderi pēc pirmā brauciena kļuva Lelde Gasūna, un ar trešo rezultātu otrajā viņa pirmo vietu nosargāja (32,72 FIS punkti). Nākamajās divas vietas aiz viņas ierindojās Hilla Hannola (+0,70 s) un Janina Makinena (+0,83 s) no Somijas. Sesto vietu ieņēma rīdziniece Liene Bondare (+6,93 s) un astoto – siguldiete Ieva Meldere (+11,07 s).

Sestdien un svētdien turpat Somijā elites sportistiem notiks vēl divas FIS reitinga sacensības slalomā, bet pirms piektdienas startiem Baltijas kausa elites grupas sportistiem divas dienas notika sacensības citās disciplīnās.

Supergigantā pirmās trīs vietas ieguva mārupieši – Roberts Rode par 0,23 sekundēm apsteidza pagājušā gada uzvarētāju Kristapu Zvejnieku un par 0,57 sekundēm Miku Zvejnieku. Superkombinācijā (supergigants+slaloms) šī trijotne izkārtojās citā secībā – pirmais Kristaps, otrais Miks, trešais Roberts. Bet milzu slalomā starp K. Zvejnieku un R. Rodi labāko trijniekā iespraucās Igauniju pārstāvošais Vorens Smits.

Dāmām supergigantā un superkombinācijā divas uzvaras izcīnīja ķekaviete Agnese Āboltiņa. Abās sacensībās otro vietu ieņēma Liene Bondare, bet trešās – attiecīgi Evelīna Gasūna un Ieva Meldere no Siguldas. Savukārt milzu slalomā pārliecinoši labākā bija Lelde Gasūna, aiz viņas L. Bondare, A. Āboltiņa un jaunākā māsa Evelīna.

Trīs dienas četrās disciplīnās Pihē sacentās arī jaunieši un veterāni. Atšķirībā no elites sportistiem šajās sacensībās latviešiem citu valstu kalnu slēpotāji izrādīja daudz nopietnāku konkurenci. Tomēr meitenēm U-12 vecuma grupā uzvaras visās četrās disciplīnās izcīnīja Dženifera Ģērmane no Siguldas sporta skolas, bet U-16 grupā tādus pašus panākumus guva siguldiete Žanete Gedra (šajā grupā četrreiz labāko trijniekā bija Agnese Sakoviča).

U-14 grupā četrkāršu uzvaru guva Poļina Meļņikova no Krievijas, bet labākā no Latvijas sportistēm bija Betija Burkovska – viņai viena otrā un divas trešās vietas.

Savukārt puišu sacensībās no latviešiem pie uzvaras tikai vienīgi Lauris Opmanis U-14 grupā – viņš izrādījās labākais superkombinācijā, kā arī ieguva otro vietu supergigantā un trešo vietu milzu slalomā. Abās pārējās grupās uzvaras sadalīja Krievijas un Igaunijas pārstāvji. U-12 grupā labākais no Latvijas kalnu slēpotājiem bija Viktors Kokins (viena otrā, divas trešās vietas), bet U-16 grupā – Daniels Loss ar divām otrajām vietām.

Ceturtdien savas sacensības aizvadīja arī paši mazākie kalnu slēpotāji vecumā līdz desmit gadiem, kuri labākos noskaidroja gan individuāli, gan tradicionālajās komandu sacensībās kopā ar elites grupu slēpotājiem. Individuāli labākos rezultātus sasniedza siguldieši – zēniem pirmo vietu izcīnīja Artēmijs Lugovskijs, bet meitenēm trešā aiz divām Igaunijas pārstāvēm bija Sima Aškinezere.

Visbeidzot veterānu jeb "Masters" grupā visās četrās disciplīnās Baltijas kausa ieskaitē labākā bija ķekaviete Vita Ciesniece, bet vīriem labākie no Latvijas bija Edgars Kupčs un Jānis Korde, kuriem gan nācās piekāpties Konstantinam Novikovam no Krievijas.