19.03.2015 12:25

Pierīgas mazie basketbolisti palīdz sasniegt rekordu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupes un Ādažu U-10 komandu spēle Mārupes un Ādažu U-10 komandu spēle Mārupes sporta centrs

Skolēnu brīvdienās vairāku Pierīgas novadu bērnu basketbola komandas dažādām sekmēm piedalījušās "Kāruma" kausa trešā posma turnīros, kuros sasniegts jauns masveidības rekords – startēja 120 vienības no sporta skolām, klubiem un mācību iestādēm.

"Kāruma" kausa izcīņa šogad tiek rīkota divās vecuma grupās zēniem un meitenēm – U-11 (2004. gadā dzimušie) un U-10 (2005. gadā dzimušie un jaunāki). Trešā posma turnīri risinājās Cēsīs, Ikšķilē, Madonā, Ogrē, Saldū un vairākās Rīgas sporta zālēs. Kā jau ierasts, mazie sportotāji sacenšas basketbola elementu stafetēs, kā arī iegūst pirmo oficiālo spēļu pieredzi. Katrs sacensību dalībnieks saņem diplomu, dāvanu no turnīra atbalstītājiem un daudz pozitīvu emociju.

Pierīgas novadu komandu šīs nedēļas turnīros vislabāk veicās mazajiem mārupiešiem. Piedaloties pirmajā turnīrā šajā mācību gadā, Mārupes sporta centra U-11 puišu komanda guva pārliecinošas uzvaras visās trijās spēlēs.

Trīs panākumus guva arī Mārupes U-10 komanda, kas turklāt sagādāja pirmo zaudējumu sezonā vienaudžiem no Ādažiem (29:18). Abas vienības ir starp sezonas līderiem – mārupiešiem ir desmit uzvaras un viens zaudējums, ādažniekiem septiņas uzvaras un viena neveiksme.

Pa divām komandām "Kāruma" kausa izcīņā abās vecuma grupās pārstāv Igora Miglinieka sporta skolu (IMSS). Pēdējā turnīrā divus zaudējumus piedzīvoja Ikšķiles U-11 komanda, kurai nu sezonas bilance ir 5–5, bet Salaspils puišiem ir četras uzvaras un septiņi zaudējumi. Savukārt U-10 grupā salaspilieši ar astoņiem panākumiem 11 mačos ir starp līderiem, bet ikšķiliešiem ir trīs uzvaras 12 spēlēs.

Vienāds uzvaru (5) un zaudējumu (6) skaits pēc aizvadītajām spēlēm ir Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas un Siguldas B U-10 vecuma komandām, bet Siguldas A komanda 11 spēlēs guvusi vienu uzvaru.

Aizvadītas kārtējās spēles arī meiteņu turnīros. Viens no šīs sezonas lielākajiem "Kāruma" kausa pārsteigumiem ir nelielās Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas U-11 meiteņu komanda, kas kārtējās četrās spēlēs guva divas uzvaras, un nu viņu kontā ir deviņi panākumi 12 mačos.

Igora Miglinieka sporta skolas U-11 komanda līdzšinējās 11 spēlēs tikusi pie vienas uzvaras, bet U-10 komanda – pie piecām. Savukārt Siguldas mazās basketbolistes šonedēļ piedzīvoja trīs zaudējumus (sezonā kopā 2–9).

Sezonas laikā "Kāruma" kausa izcīņas turnīri risināsies katrās skolēnu brīvdienās, bet drīz pēc mācību gada beigām jūnija sākumā mazie basketbolisti pulcēsies uz finālsacensībām Rīgā. Finālturnīrā varēs piedalīties komandas, kuras būs startējušas vismaz vienā posmā.