17.03.2015 15:57

Ar Pierīgas jātnieku piedalīšanos aizvadīts ziemas čempionāta pirmais posms iejādē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Linda Josta ar Chambermaid Linda Josta ar Chambermaid Latvijas Jātnieku federācija

Nedēļas nogalē sporta centra "Kleisti" slēgtajā manēžā notika Latvijas ziemas čempionāta pirmais posms iejādē. Sacensības notika vienpadsmit shēmās atbilstoši sportistu vecuma grupām.

Sarežģītākajā sacensību disciplīnā – Mazajā balvā – otro vietu, sasniedzot rezultātu 62,68 %, ieguva Kristīne Lisovska ar zirgu Chardonnay no Garkalnes novada jāšanas sporta kluba "Kriķi". Pārāka par viņu izrādījās vienīgi uzvarētāja Linda Josta ar Chambermaid no Ķeguma (63,68 %).

Vairākas Pierīgas jāšanas klubu pārstāves kļuva par uzvarētājām citās shēmās. Shēmā II atvērtajā klasē pirmo vietu izcīnīja Laima Lāce ar Dustinov V no Mārupes novada ZS "Tīraines staļļi" un Shēmā II amatieriem – šīs pašas komandas pārstāve Laima Lāce ar Kolardu.

Shēmā I atvērtajā klasē uzvarēja Gundega Krīgere ar Wild Lily no Babītes novada sporta kluba "GKSport", Shēma I amatieriem pirmā bija Gunita Šumska-Žagata ar Dustinov V no Mārupes ZS "Lielceri". Divas uzvaras Jaunmārupes sporta kluba "Temperaments" pārstāvēm – Aigai Silvniecei ar Dionu Haleju jauno jātnieku konkurencē un Sintijai Ģīlei ar Gundegu bērnu grupā.

Visbeidzot paraolimpiskajā iejādē labākais bija baldonietis Rihards Snikus ar Esprit no jātnieku sporta kluba "Telfas".

Latvijas Jātnieku federācijas ģenerālsekretāre Kristīne Lisovska preses dienestam pauda gandarījumu par veiksmīgi aizvadītajām sezonas pirmajām sacensībām un ievērojamo skaitu jātnieku un iejādes zirgu.

Latvijas ziemas čempionāta otrais posms paredzēts 28. un 29. martā, pēdējais trešais – 4. aprīlī.