16.03.2015 16:14

Ādažu džudistiem piecas medaļas Latvijas jaunatnes čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažu džudistiem piecas medaļas Latvijas jaunatnes čempionātā Latvijas Džudo federācija

Piecpadsmit Ādažu bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņi nedēļas nogalē piedalījās Latvijas jaunatnes čempionātā džudo vecuma grupās līdz 14 un 16 gadiem. Pieciem no viņiem izdevās izcīnīt medaļas.

Latvijas čempiona titulu U-16 vecuma grupā vieglākajā svara kategorijā līdz 42 kilogramiem izcīnīja pagājušā gada Ādažu novada labākā jaunā sportista titula īpašnieks Andrejs Rižovs. Viņš palika nepārspēts, uzvarot visās piecās cīņās.

Sudraba medaļu U-14 grupā izcīnīja Jānis Edgars Štrauss, kurš pēc uzvarām pirmajās četrās cīņās vienīgo zaudējumu piedzīvoja finālā pret Ļevu Kaļiņinu no džudo kluba "Lido". Savukārt Uldim Nartišam otrās vietas izcīnīšanai U-16 grupā pietika ar diviem panākumiem un zaudējumu finālā Vsevoloda Zeļonija sporta skolas pārstāvim Artūram Rižijam.

Ādažu BJSS džudistiem vēl arī divas trešās vietas – tās ieguva Klāvs Gailītis (U-14) un Mareks Markans (U-16). Divdesmit divu komandu konkurencē Ādažu sporta skolas pārstāvji ieņēma piekto vietu.

Viena Latvijas čempionāta medaļa aizceļoja arī uz Siguldu – bronzu U-16 vecuma grupā izcīnīja Renārs Hans. Viņa svara kategorijā (līdz 66 kg) piektajā vietā ierindojās Augusts Šablovskis no Ulbrokas sporta kluba. Piektā vieta arī Mikam Baumgartam un Gustavam Ekmanim no Ādažu BJSS, septītā – Oļegam Maistrukam no Ulbrokas.