15.03.2015 17:32

Salaspils frisbija komandas triumfē Latvijas čempionātā telpās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils frisbija komandas triumfē Latvijas čempionātā telpās www.frisbee.lv

Salaspils FK meiteņu komanda nosargā pērn izcīnīto čempionu titulu, "Salaspils WT" vīri to atgūst pēc viena gada pārtraukuma.

Tā kā abas Salaspils komandas pirms divām nedēļām bija izcīnījušas pirmās vietas Latvijas Frisbija līgas sezonas kopvērtējumā, Latvijas čempionātu telpās savās mājās Salaspils sporta namā tās varēja sākt uzreiz ar pusfināla stadiju.

Salaspils FK frisbijistes pusfinālā ar 13:6 pieveica Valmieras komandu un izšķirošajā mačā tikās ar pēdējo gadu sīvākajām konkurentēm Ogres "Momentu". Tuvojoties spēles beigām, salaspilietes bija iekrājušas solīdu pārsvaru 13:9, taču pamanījās to iztērēt un ļāva sāncensēm izlīdzināt rezultātu 14:14. Pēdējā izspēlē mājinieces tomēr izrādījās precīzas un svinēja uzvaru 15:14. Salaspils dāmu komanda ziemas čempionātā uzvarēja trešo gadu pēc kārtas.

"Salaspils WT" vīru komanda pusfinālā tikās ar Salaspils junioru komandu, kas iepriekš spēlē par iekļūšanu labāko četriniekā ar 12:9 bija pārspējusi Ventspils frisbija kluba komandu "Probably Some Latvians". Virsroku likumsakarīgi guva pieredzējušākie salaspilieši – 12:9.

Finālā laukuma saimniekiem pretī stājās vēl viena ventspilnieku komanda – pagājušā gada Latvijas telpu čempionāta uzvarētāji "Flying Worms". Spēles pirmā puse aizritēja ļoti līdzīgā cīņā (8:8), taču tad Salaspils frisbijisti pilnībā pārņēma kontroli pār spēli un, izmantojot fizisko pārākumu, beigās guva pārliecinošu uzvaru 15:8. Ziemas čempionu titulu viņi atguva pēc viena gada pārtraukuma.

Salaspils juniori pēdējā spēlē ar 8:13 piekāpās "Ultimate Decision" komandai no Rīgas un Latvijas čempionātu pabeidza ceturtajā vietā.