14.03.2015 19:05

Salaspils handbolistes pamatturnīru beidz ar zaudējumu Ludzā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils handbolistes pamatturnīru beidz ar zaudējumu Ludzā arhīvs

Latvijas dāmu virslīgas handbola čempionātā noslēdzies priekšsacīkšu turnīrs. Jau pirms kāda laika kļuva skaidrs, ka ceturtdaļfināla sērijā savā starpā tiksies abi Pierīgas klubi – Stopiņu novada handbola komanda (NHK) un Salaspils sporta skola.

Latvijas čempionāta pirmo posmu salaspilietes pabeidza sestdien ar spēli Ludzā pret vietējā sporta kluba "Latgols" komandu. Izšķirošie notikumi risinājās pirmā puslaika beigās un otrā puslaika sākumā, kad laukuma saimnieces no 10:8 panāca izšķirošo pārsvaru 21:10 un beigās svinēja uzvaru 33:26 (15:10).

Salaspils sporta skolas komandas labā Renāte Salmane guva deviņus vārtus, Dace Potapova un Anastasija Agarkova – pa sešiem.

Pēc aizvadītām 18 kārtām Stopiņu NHK ar 19 punktiem ierindojās ceturtajā vietā un Salaspils komanda ar 15 punktiem piektajā vietā. Pirmo divu vietu ieguvējas LSPA (29 p.) un "Latgols" (28 p.) automātiski kvalificējušās pusfināliem, bet vēl divas pusfinālistes tiks noskaidrotas Stopiņu un Salaspils, kā arī trešās vietas ieguvēju Dobeles SS/REIR (22 p.) un pastarīšu Skrīveru komandas (0 p.) ceturtdaļfināla pāros. Sestās vietas ieguvējas Latvijas jaunatnes izlases spēlētājas (13 p.) turnīrā piedalījās ārpus kārtas.

Ceturtdaļfināla sērija ritēs divu spēļu summā un, beidzoties otrajai spēlei, tiek summēti abās spēlēs gūtie vārti. Ja rezultāts ir neizšķirts, uzvarētāju noskaidrošanai tiks izpildīti septiņu metru soda metieni. Pierīgas derbija uzvarētājas pusfinālā tiksies ar LSPA handbolistēm.