13.03.2015 22:02

Izbraukuma spēlēs zaudē gan Mārupes, gan Siguldas basketbolisti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Tuvojoties izslēgšanas spēļu laikam, pa zaudējumam Latvijas Basketbola līgas otrās un trešās divīzijas turnīra tabulās piektdien ierakstīja Mārupes un Siguldas basketbola klubi.

Piecu uzvaru sērija LBL otrajā divīzijā piektdien pārtrūka Mārupes sporta centra komandai. Spēlējot bez vairākiem vadošajiem basketbolistiem, mārupieši viesos ar 70:84 piekāpās basketbola skolas "Rīga"/Pārdaugava/LU vienībai.

Rīdzinieku pirmo ofensīvu (15:5) Mārupes komandai izdevās likvidēt (22:19), taču jau drīz vien laukuma saimnieki atguva solīdu pārsvaru 35:21. Otrā puslaika vidū mājinieki veica vēl vienu 10:0 spurtu un astoņas minūtes līdz pamatlaika beigām viss jau bija skaidrs – 75:49. Pēdējās minūtēs Mārupes basketbolistiem tikai izdevās starpību padarīt pieklājīgāku.

Viesu labā Oskars Kalējs guva 15 punktus, Artūrs Kramiņš 14 un Armands Seņkāns 11 punktus.

LBL2 turnīra tabulā mārupieši ar 13 uzvarām un četriem zaudējumiem ieņem otro vietu un otrā posma turnīru pabeigs svētdien ar divcīņu pret līdervienību Rīgas Stradiņa universitāti (15–2).

LBL trešajā divīzijā basketbola klubu "Salacgrīva" un "Sigulda" spēles pirmais puslaiks pagāja mainīgām sekmēm. Vispirms laukuma saimnieki iekrāja deviņu punktu pārsvaru (19:10), tad nokļuva zaudētājos pat ar 14 punktu starpību (25:39), bet līdz pārtraukumam bija gandrīz panākuši izlīdzinājumu (35:39).

Otrajā puslaikā tik krasas rezultāta svārstības vairs netika piedzīvotas, un viss izšķīrās pašā galotnē, kurā, gūstot izšķirošo grozu desmit sekundes līdz pamatlaika beigām, uzvaru ar minimālu pārsvaru 66:65 svinēja Salacgrīvas basketbolisti. BK "Sigulda" spēlējošais treneris Edmunds Tukišs viens pats guva 37 punktus – vairāk nekā visa pārējā komanda kopā.

LBL3 turnīra tabulā pēc 14 kārtām siguldieši ar piecām uzvarām ieņem astoto vietu. Vienu pozīciju augstāk ir Carnikavas komanda (6–8), bet visaugstāk no Pierīgas klubiem ir Saulkrasti – septiņi panākumi un piektā vieta. Jāatgādina, ka izslēgšanas turnīrā piedalīsies 12 komandas.