12.03.2015 11:37

Rīgas florbola čempionātā "Saulkalne S" uzvar un panāk "Ikšķili"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Rīgas florbola čempionātā "Saulkalne S" uzvar un panāk "Ikšķili" arhīvs

Rīgas atklātajā čempionātā florbolā (RAČF) pēc pirmā posma no piecām Pierīgas komandām labāko astoņniekā iekļuvušas četras. Pirmo zaudējumu sezonā piedzīvojuši līderi un iepriekšējās sezonas uzvarētāji florbola kluba "Ikšķile" spēlētāji.

RAČF pirmā posma pēdējās kārtas spēlē FK "Ikšķile" savās mājās uzņēma tuvākos sekotājus Salaspils novada "Saulkalne S" vienību. Mājiniekiem liktenīga izrādījās otrā trešdaļa, kurā viņi ielaida piecus vārtus, trešā perioda sākumā nonāca zaudētājos 3:7 un vairs nespēja atspēlēties – 8:9.

Uzvarētājiem ar diviem vārtu guvumiem un trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Aleksandrs Mahortovs, bet Ikšķiles kluba labā pa hettrikam savāca Gatis Saliņš un Mārtiņš Vilks.

Jau dienu vēlāk Saulkalnes komandas florbolisti devās laukumā vēlreiz un iepriekš pārceltajā spēlē līdzīgā stilā, pirmajās divās trešdaļās ieguvuši izšķirošo 6:0 pārsvaru, beigās tikai ar 7:6 pārspēja "Bigfoots Pro" vienību.

RAČF Austrumu grupas noslēguma tabulā pa 13 uzvarām 14 spēlēs un 39 punktiem ir FK "Ikšķile" un "Saulkalne S" florbolistiem. Trešo vietu ar 30 punktiem ieņēma Carnikavas florbola klubs, bet "Inčukalns Coyoti" komanda ar vienu uzvaru un trim punktiem palika pēdējā astotajā vietā.

Superlīgas turnīram, kurā piedalīsies pa četrām labākajām komandām no katras grupas, iekļuva arī "Ķekavas Bulldogs" vienība, kas finišēja ceturtajā vietā Rietumu grupā (30 p.). Ceļazīmi uz labāko klubu turnīru ķekaviešiem garantēja graujošā 11:1 uzvara pēdējā spēlē pār "Oligarhiem". Trīs vārtus uzvarētāju labā guva Reinis Žīgurs.

RAČF otrajā posmā Superlīgas komandas aizvadīs pa divām spēlēm ar otrās grupas vienībām. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies desmit klubi – visi astoņi Superlīgas dalībnieki un divi labākie no pārējo komandu veidotās "Cerību līgas".