11.03.2015 11:33

Salaspils handbolistes izrāda pretestību virslīgas līderēm

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils handbolistes izrāda pretestību virslīgas līderēm Salaspils sporta nams

Latvijas dāmu handbola čempionāta pamatturnīrā atlicis aizvadīt vienu spēli, kas vairs nevar ietekmēt situāciju turnīra tabulā. Par vietu pusfinālā savā starpā spēkosies Salaspils sporta skolas un Stopiņu novada handbola komandas.

Otrdien salaspilietes savā laukumā uzņēma Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas handbolistes, kuras uzvaras gadījumā varēja nodrošināt pirmo vietu pamatturnīra tabulā. Pēc līdzīga cīņas sākuma pirmā puslaika vidū studentes pārņēma iniciatīvu un no rezultāta 6:7 panāca 15:9 pārsvaru.

Otrā puslaika sākumā starpība saruka līdz 15:13, taču tad LSPA komanda veica izšķirošo izrāvienu (20:14). Pēdējās 10–12 minūtēs Salaspils handbolistēm gan izdevās starpību samazināt un spēli pabeigt ar cienīgu zaudējumu 25:27.

Mājinieču komandas labā Dace Potapova guva deviņus un Renāte Salmane astoņus vārtus.

Sestdien pirms Ludzā paredzētās Latvijas handbola Zvaigžņu spēles vietējā sporta kluba "Latgols" dāmu komanda sacentīsies ar Salaspils sporta skolas komandu. Taču jau tagad zināms, ka LSPA (29 p.) un "Latgols" (26 p.), pateicoties pirmajām divām vietām tabulā, automātiski kvalificējušās pusfināliem, bet vēl divas pusfinālistes tiks noskaidrotas Stopiņu novada komandas (19 p.) un Salaspils sporta skolas (15 p.), kā arī Dobeles SS/REIR (22 p.) un Skrīveru komandas (0 p.) ceturtdaļfināla pāros.