10.03.2015 14:23

Siguldā ne tikai slēpo, bet arī spēlē badmintonu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā ne tikai slēpo, bet arī spēlē badmintonu Siguldas badmintona klubs

Kamēr Latvijas ziemas Olimpiādes dalībnieki pagājušās nedēļas nogalē sacentās un baudīja pēdējos ziemas priekus, turpat Siguldā notika Latvijas Apvienotās badmintona līgas priekšpēdējā piektā posma turnīri.

Kā ierasts starp labākajiem gandrīz visās grupās bija mājinieki – Siguldas sporta skolas un Siguldas badmintona kluba pārstāvji.

Dāmu turnīros divas uzvaras izcīnīja Jekaterina Romanova. Vienspēļu finālā viņa ar 21:12, 21:12 pārliecinoši pieveica LABL kopvērtējuma līderi Olgu Mihailovu no RTU/LIPS/Rīdze/Baloži komandas, gūstot ceturto panākumu pēc kārtas (pirmajā posmā viņa nepiedalījās).

Savukārt dubultspēlēs J. Romanova pārī ar individuālā turnīra trešās vietas ieguvēju Liānu Lencēviču izšķirošajā spēlē uzvarēja Inesi Preinbergu un Anitu Švalbi 21:9, 21:18. Jekaterinai un Liānai šī bija trešā uzvara līdzšinējos piecos posmos, no kuriem viņas piedalījušās četros.

Vīru vienspēļu turnīrā elites grupā par uzvarētāju kļuva Niks Podosinoviks no Rīgas badmintona skolas, kurš apsteidza trīs siguldiešus. Finālā viņš ar 21:8, 21:8 uzvarēja Kristapu Kalniņu, bet mačā par trešo vietu Kristaps Jānis Gulbis pārspēja savu dubultspēļu partneri un kopvērtējuma līderi Teodoru Kerimovu 21:15, 15:21, 21:15.

Pāru cīņu izšķirošajā spēlē tikās divi Siguldas dueti, un K.J.Gulbis un T.Kerimovs uzvarēja Didzi un Paulu Gureckus 21:18, 18:21, 21:16.

A grupā vīriem valmierietim Mārcim Kaksim izdevās pārtraukt Andreja Krūmiņa četru uzvaru sēriju, bet trešajā vietā ierindojās Ardis Daniels Bedrītis no Siguldas. B grupā, apsteidzot siguldieti Gintu Bērziņu, pirmās divas ieguva RTU/LIPS/Rīdze/Baloži komandas pārstāvji Anrijs Meņģelsons un Alberts Bajārs. Savukārt B grupā dāmām aiz uzvarētājas rīdzinieces Lienas Puises-Puišes palika siguldietes Kristiāna Pacēviča un Diāna Aleksejeva.

Latvijas Apvienotās badmintona līgas pēdējais sestais posms paredzēts 18. un 19. aprīlī Inčukalna sporta kompleksā.