10.03.2015 11:13

Babītes novusa spēlētājiem piektā vieta Latvijas komandu čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes novusa spēlētājiem piektā vieta Latvijas komandu čempionātā arhīvs

Par spīti trim uzvarām Latvijas vīriešu čempionāta pēdējā posmā sporta kluba "Babīte" komandai nedaudz pietrūkst līdz godalgām.

Nedēļas nogalē Piņķos notikušā pēdējās piektās kārtas turnīrā Babītes novusisti ar 31:19 pārliecinoši pieveica Ventspils novada komandu "Kursa", ar 28:22 Naukšēnu novada "Kunturus" un ar 28:12 Salas novada komandu. Latvijas čempionātu viņi pabeidza ar desmit uzvarām 15 mačos un 30 punktiem, kas noslēguma tabulā viņus ierindoja piektajā vietā.

Par Latvijas čempioniem kļuva Valmieras novusisti, kuri visā sezonā piedzīvoja tikai divus zaudējumus (39 p.), aiz viņiem ierindojās Cesvaines komanda (35 p.), Talsi (34 p.) un Rīgas "Rokāde" (33 p.). 14. vietā 16 virslīgas komandu konkurencē finišēja Ķekavas novusisti, kuri pēdējā kārtā guva vienu uzvaru trijos mačos un turnīru pabeidza ar 13 punktiem (četras uzvaras, 11 zaudējumi).

Latvijas pirmās līgas turnīrā priekšpēdējā 15. vietā palika sporta kluba "Babīte" vīru komanda, kas guva vien divas uzvaras 15 cīņās.

Savukārt otrajā līgā otro vietu izcīnīja un vienu no trim ceļazīmēm uz pirmās līgas turnīru nākamajā gadā nopelnīja Baldones novusisti. Ceturtajā vietā ierindojās Olaines komanda, astotajā – Ķekavas sporta kluba otrā komanda un vienpadsmitajā – Mālpils komanda. Šīs trīs vienības saglabāja vietu otrajā līgā, bet Ropažu novadu klubam "Skille" par to vēl būs jāpacīnās pārspēlēs.

Iepriekš noslēdzās arī Latvijas dāmu komandu čempionāts novusā, kurā astoto vietu desmit komandu konkurencē ieņēma Ķekavas novada vienība.

Jau šīs nedēļas nogalē sāksies Latvijas novusa čempionāts dubultspēlēs vīriem, vēlāk notiks turnīri arī dāmām un jauktajiem pāriem.