09.03.2015 22:51

Arī otrajā Piejūras derbija cēlienā Carnikava pārspēj Saulkrastus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Arī otrajā Piejūras derbija cēlienā Carnikava pārspēj Saulkrastus arhīvs

Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas turnīrā tikai reta kaimiņu novadu Carnikavas un Saulkrastu komandu spēle beidzas bez drāmas. Izņēmums nebija arī pirmdienas cīņa Carnikavas pamatskolā.

Līdz pirmā puslaika vidum laukuma saimnieki lēnām, bet neatlaidīgi audzēja pārsvaru un līdz 16. minūtei pretiniekus bija nomētājuši divkārt – 40:20. Līdz pārtraukumam Saulkrastu basketbolisti gan guva desmit punktus pēc kārtas un starpību samazināja uz pusi.

Otrajā puslaikā bija nospēlētas tikai četras minūtes, kad intriga jau bija atjaunota pilnā mērā – vairs tikai 46:45 Carnikavas labā. Mājinieki nekavējoties atbildēja ar deviņiem punktiem pēc kārtas un pārsvaru, kaut nelielu, saglabāja līdz ceturtās ceturtdaļas sākumam, kad saulkrastiešiem uz brīdi pat izdevās izvirzīties vadībā (62:66). Carnikavas komanda atkal guva desmit punktus pēc kārtas, un arī turpinājumā epizodiskas veiksmes bija te vienai, te otrai komandai.

Sākoties pamatlaika pēdējai minūtei, laukuma saimniekiem bija piecu punktu pārsvars (83:78), bet 20 sekunžu laikā tas saruka līdz minimumam. Tad mājiniekiem Edgars Vecums atbildēja ar četriem precīziem soda metieniem, un vairs uzvaru carnikavieši no rokām neizlaida. Tāpat kā pirmajā šīs sezonas Piejūras novadu divcīņā (71:67), arī šoreiz veiksmīgāki galotnē bija Carnikavas basketbolisti – 88:84.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākie bija Edgars Vecums (27 punkti), Niks Saknītis (20) un Ivars Lubāns (18). Saulkrastiešiem visvairāk punktu guva Inguss Immers (23), Roberts Bulāns (20) un Reinis Birznieks (16).

LBL3 otrā posma turnīra tabulā Saulkrastu komanda ar septiņām uzvarām 14 spēlēs ieņem piekto vietu, bet carnikaviešiem ir viena uzvara mazāk un viena pozīcija zemāk. Astoto vietu ar pieciem panākumiem 13 mačos ieņem basketbola klubs "Sigulda", kas 14. kārtas spēlē piektdien viesosies Salacgrīvā.