09.03.2015 15:59

Siguldietis Artūrs Cukunde izcīnījis pirmo vietu Eiropas kausa posmā Serbijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldietis Artūrs Cukunde izcīnījis pirmo vietu Eiropas kausa posmā Serbijā Publicitātes

Latvijas snovborda izlases sportists "Freestyle" disciplīnā Artūrs Cukunde izcīnījis uzvaru Eiropas kausa izcīņas ceturtajā posmā, kas nedēļas nogalē risinājās Serbijas pilsētā Kopaonikā.

Latvijas snovborda izlases pārstāvis Mārtiņš Kubulnieks pastāstīja, ka sacensībās piedalījās aptuveni 30 braucēji no Čehijas, Bosnijas, Serbijas, Bulgārijas, Austrijas, Horvātijas, Maķedonijas, Krievijas, Zviedrijas, Dienvidkorejas, kā arī Latvijas.

Eiropas kausa posms norisinājās mainīgos laika apstākļos, kas ietekmēja gan tiesnešu darbu, gan braucēju veikumu. Posma pirmajā dienā bija paredzētas arī "Big Air" sacensības, taču slikto laikapstākļu dēļ tās tika atceltas.

Arī otrajā dienā laika apstākļi ietekmējuši posma norisi. Sacensību trasē bija paredzēti trīs tramplīni un divi slaida elementi pēc kārtas. Diemžēl laikapstākļi nebija uzlabojušies, un tika paziņots, ka pirmais tramplīns netiek ņemts vērā, jo daudziem braucējiem bija grūtības tikt tam pāri.

Tāpat tika izziņots, ka fināla nebūs, un sportistiem jau pirmajā braucienā jārāda savs labākais sniegums. Katram sportistam tika doti divi braucieni, no kuriem vērā ņēma labāko sniegumu. Pēc šiem diviem braucieniem Artūrs Cukunde ierindojās trešajā pozīcijā.

Taču brauciena beigās laiks uzlabojies, un organizatori paziņojuši, ka fināla braucieni tomēr būs. Iespēja tika dota 12 labāko rezultātu ieguvējiem, tostarp Artūram.

"Jau pirmajā braucienā uzrādīju labāko rezultātu. Otrajā braucienā rezultātu neizdevās uzlabot ne man, ne kādam citam, un tas ļāva iegūt pirmo uzvaru Eiropas kausa posmā," priecājas Artūrs, kurš īpašu paldies par atbalstu šajā sasniegumā vēlas teikt Siguldas novada domei.

"Slopestyle" ir snovborda sacensību disciplīna, kurā snovbordists brauciena laikā cenšas izpildīt tehniski sarežģītus trikus lielā amplitūdā un izkoptu stilu pār dažādiem sniega parka elementiem – tramplīniem un slaidiem.