09.03.2015 15:16

Jāšanas sporta ziemas čempionāta trešajā posmā uzvar Laura Penele

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jāšanas sporta ziemas čempionāta trešajā posmā uzvar Laura Penele Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centra "Kleisti" slēgtajā manēžā aizvadītas Latvijas ziemas čempionāta trešā posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Sarežģītākajā ātruma maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem uzvaru izcīnīja mārupiete Laura Penele.

Galvenajā maršrutā startēja 24 sportiskie pāri, no kuriem tikai četri distanci veica bez soda punktiem. Deviņpadsmit gadus vecā Laura Penele ar divpadsmitgadīgo Latvijas šķirnes zirgu Progresu, pārstāvot zemnieku saimniecības "Lielceri" sporta klubu no Jaunmārupes, distanci veica bez kļūdām un ar labāko laiku. Otrajā vietā ierindojās Andis Vārna ar zirgu Lerida, bet trešais bija lietuvietis Domants Bagarausks ar Nelsu.

"Gan zirgs šodien bija labā noskaņojumā, gan bija skaista diena. Labi, ka rikšos un lēkšos varēja iesildīties āra laukumā, jo bija pietiekami silts. Iepriekšējā posmā ar Progresu izcīnījām otro vietu galvenajā maršrutā, šoreiz izdevās to veikt visātrāk," Latvijas Jātnieku federācijas preses dienestam gandarījumu pauda Laura Penele.

"Bija liela konkurence – startēja mūsu labākie jātnieki Ģirts Bricis un Andis Vārna, kā arī spēcīgi Lietuvas sportisti. Priecājos, ka man izdevās viņus apsteigt, un ļoti patīkami, ka cilvēki pēc finiša nāca klāt, apsveica, uzslavēja. Par rezultātu kopvērtējumā gan īpaši nedomāju, jo Progress ir garastāvokļa zirgs – viņš vienreiz var izlēkt ļoti labi, bet citreiz nogāzt šķēršļus."

Latvijas ziemas čempionāta kopvērtējumā pēc trešā posma pieaugušo konkurencē pirmajā trijniekā ir pirmo divu posmu uzvarētājs Ģirts Bricis no Babītes novada sporta kluba "Sport de Lux" (51 punkts), Laura Penele (49 p.) un vēl viena Mārupes novada ZS "Lielceri" pārstāve Linda Ansule (40 p.).

Maršrutā 5a ar 105 cm augstiem šķēršļiem bērniem līdz 16 gadu vecumam pirmo vietu izcīnīja Laura Luīze Leinerte ar Passo no Garkalnes novada jātnieku sporta kluba "Kriķi". Maršrutā 6a (115/120 cm) junioriem un jaunajiem jātniekiem labākā izrādījās baldoniete Anna Šellere ar Aldari no sporta kluba "Telfas", bet maršrutā 6b otrās grupas amatieriem – Karīna Pavāre ar Laviņu no Mārupes novada sporta kluba "Temperaments".

Ziemas čempionāta pēdējais ceturtais posms paredzēts 21. martā.