07.03.2015 13:51

Lelde Priedulēna pasaules čempionātā trāpa "velna ducī"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Siguldiete Lelde Priedulēna izcīnījusi 13. vietu 29 dalībnieču konkurencē Vinterbergas trasē Vācijā notikušajā pasaules čempionātā skeletonā dāmām.

Pēc pirmajā dienā veiktajiem pirmajiem diviem braucieniem Lelde ieņēma 14.vietu. Pēc sestdien veiktā trešā mēģinājuma viņa pakāpās uz 13.pozīciju, ko arī nosargāja. Turklāt katrā nākamajā braucienā Priedulēna savus rezultātus uzlaboja.

Pasaules čempiones titulu pērn Sočos izcīnītajam olimpiskās čempiones zelta medaļai pievienoja Lizija Jarnolda no Lielbritānijas. Lelde Priedulēna viņai četru braucienu summā viņai zaudēja 2,68 sekundes. Sudraba medaļu ieguva Žaklīna Lēlinga no Vācijas (+0,67 s) un bronzu – kanādiete Elizabete Vatče (+0,79 s).

Šosezon Pasaules kausa izcīņas posmos L. Priedulēnas labākais rezultāts bija 14. vieta, bet pasaules junioru čempionātā viņa ierindojās ceturtajā vietā.

Jau ziņots, ka piektdien Vinterbergā par pasaules čempionu skeletonā tika kronēts Martins Dukurs, bet viņa brālis Tomass izcīnīja pirmo pasaules čempionāta medaļu karjerā (bronzas).