06.03.2015 18:36

Martinam Dukuram trešais pasaules čempiona tituls

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Martinam Dukuram trešais pasaules čempiona tituls ekrānšāviņš no youtube.com/Bobsleigh and Skeleton TV

Pagājušā gada Latvijas labākais sportists skeletonists Martins Dukurs kļuvis par trīskārtējo pasaules čempionu. Piektdien viņš triumfēja Vinterbergas trasē Vācijā, kur par bronzas medaļas laureātu kļuva Martina brālis Tomass.

Kā zināms, pēc pirmās dienas diviem braucieniem Martins Dukurs A.Tretjakovu apsteidza par 0,17 sekundēm, bet Tomass Dukurs ieņēma trešo vietu 0,69 sekundes aiz Martina un 0,52 sekundes aiz olimpiskā čempiona.

Trešajā braucienā Martins laboja paša dienu iepriekš sasniegto trases rekordu, turklāt uzreiz par 0,43 sekundēm (55,51 s). Tretjakovs spēja atbildēt ar 55,79 un pirms pēdējā mēģinājuma atpalika no Dukura par 0,45 sekundēm.

Tomass Dukurs bija trešais ātrākais (55,92 s) un, lai gan no Krievijas skeletonista atpalika jau par 0,65 sekundēm, palielināja pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem – mājinieki vācieši Kristofers Grotērs un Aksels Jungs viņam zaudēja jau vairāk nekā sekundes septiņas desmitdaļas.

Ceturtais brauciens būtiskas korekcijas vairs neieviesa – Martins Dukurs summā finišēja 0,69 sekundes pirms A.Tretjakova un pievienoja trešo pasaules čempiona titulu šosezon izcīnītajam sestajam Pasaules kausam. Iepriekš Martins par čempionu kļuva 2011. un 2012. gadā. Trešajā vietā 1,52 sekundi aiz brāļa ierindojās Tomass Dukurs, kuram šī ir pirmā medaļa pasaules čempionātos.

Jāpiezīmē, ka M.Dukurs Tretjakovam bija zaudējis abās iepriekšējās sezonas lielākajās sacensībās – 2013.gada pasaules čempionātā un pagājušā gada Soču ziemas olimpiskajās spēlēs.

Piektdien notika arī dāmu skeletona sacensību pirmie divi braucieni. Siguldiete Lelde Priedulēna pirmajā braucienā uzrādīja 15. rezultātu, bet, otro veikusi par sekundes divām desmitdaļām ātrāk, pakāpās uz četrpadsmito pozīciju. No līderes britu skeletonistes Lizijas Jarnoldas Lelde atpaliek par 1,51 sekundi, bet pirmais desmitnieks ir nepilnas pussekundes attālumā.

Trešo un ceturto braucienu skeletonistes veiks sestdien.