05.03.2015 13:48

Martins Dukurs ceļā uz pasaules čempiona titulu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Martins Dukurs ceļā uz pasaules čempiona titulu ekrānšāviņš no youtube.com/Bobsleigh and Skeleton TV

Par spīti kļūmei otrā brauciena startā siguldietis Martins Dukurs saglabā līderpozīcijas pēc pirmās dienas sacensībām Vinterbergas trasē Vācijā notiekošajā pasaules čempionātā skeletonā. Medaļu sadalē, kas notiks piektdien, iesaistīsies arī Tomass Dukurs, kurš pagaidām ir trešais.

Uz trešo pasaules čempiona titulu karjerā Martins skaļi pieteicās jau pirmajā braucienā, uzstādot jaunu trases rekordu – 55,94 sekundes. Tas bija par sekundes trim desmitdaļām ātrāk nekā spēja viņa sīvākais konkurents, olimpiskais čempions Aleksandrs Tretjakovs no Krievijas. Tomass Dukurs ieņēma trešo pozīciju 0,51 sekundi aiz jaunākā brāļa.

Otrā brauciena starta ieskrējiena laikā Martina Dukura kamanu sliece izlēca no "gropes" ledū un sagriezās šķērsām trasei. Tomēr šāgada Pasaules kausa ieguvējam izdevās situāciju vērst par labu un finišā viņš uzrādīja otro labāko rezultātu aiz A.Tretjakova. Tiesa, negadījums maksāja Martinam vērtīgas sekundes simtdaļas, un viņa pārsvars pār Krievijas skeletonistu pēc pirmās dienas saruka līdz 0,17 sekundēm.

Tomass Dukurs otrajā braucienā sasniedza dalītu trešo rezultātu un saglabāja trešo vietu. Martinam viņš zaudē 0,69 sekundes, Tretjakovam – 0,52 sekundes, bet tuvāko sekotāju vācieti Kristoferu Grotēru apsteidz par 0,21 sekundi. Vēl sekundes četras simtdaļas vairāk no Dukura atpaliek Aksels Jungs no Vācijas, bet labāko sešnieku noslēdz cits Krievijas pārstāvis Ņikita Tregubovs (1,12 sekunde aiz M. Dukura).

Divi atlikušie braucieni vīriem paredzēti piektdien plkst. 15.30 un 17 pēc Latvijas laika. Pirms tam notiks pirmie divi braucieni dāmām, kuros startēs arī siguldiete Lelde Priedulēna.