04.03.2015 14:02

Mārupes un Ādažu vidusskolēni uzvar Pierīgas skolu sacensībās vieglatlētikas trīscīņā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupes un Ādažu vidusskolēni uzvar Pierīgas skolu sacensībās vieglatlētikas trīscīņā Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Ar Mārupes un Ādažu komandu uzvarām Baldones vidusskolas sporta kompleksā noslēgušās Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu sacensības vieglatlētikas trīscīņā, kurās startēja pusotrs simts dalībnieku no divpadsmit Pierīgas skolām.

Sacensības vieglatlētikas trīscīņā noritēja trijās disciplīnās – 45 metru skrējienā, tāllēkšanā ar ieskrējienu un pildbumbas mešanā. Katra dalībnieka uzrādītais rezultāts tika pārvērsts punktu izteiksmē pēc īpašām tabulām. Vērtēšana notika divās vecuma grupās – C (2001./02. g.dz.) un D (2003./04. g.dz.) grupā individuāli un komandām. Katru mācības iestādi katrā grupā varēja pārstāvēt seši jaunieši, bet komandu vērtējumā ņēma vērā pa diviem labākajiem meiteņu un puišu rezultātiem.

C grupā pirmo vietu izcīnīja Mārupes vidusskolas komanda, kas summā savāca 714 punktus un tikai par četriem punktiem apsteidza tuvākos sekotājus ādažniekus. Uzvaru mārupiešiem nodrošināja Terēze Jansone, Džūlija Krūmiņa, Emīls Grabovskis un Ričards Nagurevičs. Trešajā vietā ierindojās Babītes vidusskolas skolēni (666 p.), bet labāko sešnieku noslēdza Jaunmārupes pamatskola (663), Carnikavas pamatskola (653) un Berģu Mūzikas un mākslas pamatskola (609).

Individuāli C grupā meitenēm labākos rezultātus kopvērtējumā uzrādīja Alīna Sanija Neretniece no Ādažu vidusskolas, Lāsma Ozola no Jaunmārupes pamatskolas un Terēze Jansone no Mārupes vidusskolas, bet puišiem pirmajā trijniekā iekļuva Valdemārs Gerke no Carnikavas pamatskolas, Renārs Kārkliņš no Ādažu vidusskolas un Emīls Grabovskis no Mārupes vidusskolas.

Jaunākajā D grupā visai pārliecinošu uzvaru svinēja Ādažu vidusskolas komanda, kuras četri labākie pārstāvji Alise Vaivade, Lelde Kurzemniece, Markuss Kaminskis un Norberts Kristiāns Streņģe kopā savāca 528 punktus. Labāko sešniekā vēl iekļuva pagājušā gada šīs vecuma grupas uzvarētāja Berģu Mūzikas un mākslas pamatskola (497), kā arī Mārupes vidusskola (475), Baldones vidusskola (468), Vangažu vidusskola (430) un Mālpils novada vidusskola (425).

Individuāli meitenēm pirmās trīs vietas ieguva Laura Kaimakane (Vangažu vidusskola), Alise Vaivade (Ādažu vidusskola) un Henita Hablova (Mālpils novada vidusskola), bet puišiem – Henrijs Ansons (Baldones vidusskola), Markuss Kaminskis (Ādažu vidusskola) un Rihards Kauliņš (Baldones vidusskola).

Sacensībās Baldonē līdz ar jau pieminēto skolu audzēkņiem startēja arī Ulbrokas vidusskolas, Baldones mūzikas pamatskolas un Mārupes pamatskolas skolēni.

Nākamā Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu kārta paredzēta 10. martā, kad Inčukalna pamatskolā notiks sacensības peldēšanā četrās vecuma grupās.