03.03.2015 21:54

Stopiņu handbola komanda otrreiz sezonā pārspēj salaspilietes

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu handbola komanda otrreiz sezonā pārspēj salaspilietes Einārs Binders

Latvijas virslīgas čempionāta turnīra tabulā Stopiņu handbolistes pārsvaru pār vienu pozīciju zemāk esošajām Salaspils sporta skolas audzēknēm palielinājušas līdz trim punktiem. Jau skaidrs, ka sāncensēm būs jācīnās savā starpā arī ceturtdaļfinālā.

Pierīgas komandu šīs sezonas iepriekšējās divās savstarpējās spēlēs katrai vienībai bija izdevies gūt pa vienai uzvarai, turklāt abos gadījumos pārākas izrādījās viešņas. Šī tradīcija netika lauzta arī trešajā mačā otrdien Salaspils sporta zālē.

Pēc pavisam līdzīga cīņas sākuma laukuma saimnieces pirmās iekrāja vērā ņemamu pārsvaru 11:8. Jau piecas minūtes vēlāk vadībā bija Stopiņu NHK (12:11), bet vēl pēc pāris minūtēm – atkal salaspilietes (17:14). Kādu brīdi mājinieces saglabāja vadību, taču pēc četriem rezultatīviem uzbrukumiem priekšā vēlreiz izvirzījās Stopiņu handbolistes (23:22).

Pēdējo reizi neizšķirts rezultāts bija sešas minūtes līdz pamatlaika beigām (29:29). Tad viešņas divreiz pēc kārtas ieraidīja bumbu Salaspils komandas vārtos, un, lai arī vēlāk laukuma saimnieces divas reizes samazināja starpību līdz minimumam, pēdējo vārtu teica Stopiņu handbolistes – 34:31.

Uzvarētāju labā lauvas tiesu vārtu trijatā guva Ivita Asare (13), Daina Sergejeva (11) un Elza Seržante (7). Salaspils sporta skolas komandai deviņas reizes precīza bija Inese Umjarova un astoņas – Dace Potapova.

Virslīgas turnīra tabulā Stopiņu NHK ar 17 punktiem (16 spēlēs) ieņem ceturto vietu, bet Salaspils ar 14 punktiem (15 spēlēs) piekto. Ņemot vērā situāciju tabulā, abas Pierīgas komandas šīs pozīcijas pamatturnīru beigās saglabās vai arī apmainīsies vietām, un tas savukārt nozīmē, ka tām būs jātiekas izslēgšanas turnīra pirmās kārtas sērijā, divu spēļu summā cīnoties par ceļazīmi uz pusfinālu. Divu pirmo vietu ieguvējas – LSPA un acīmredzot Ludzas "Latgols" – pusfinālam kvalificēsies automātiski.