03.03.2015 16:34

Medaļas no Siguldas aizceļo pie džudistiem Ādažos un Carnikavā, Ulbrokā un Gaujā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Medaļas no Siguldas aizceļo pie džudistiem Ādažos un Carnikavā, Ulbrokā un Gaujā Einārs Binders

Vairāk nekā pustūkstotis jauno džudistu, kas pārstāvēja 31 klubu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas, pagājušās nedēļas nogalē piedalījās starptautiskajā turnīrā "Sigulda 2015".

Mājiniekus siguldiešus sacensībās pārstāvēja 28 džudisti, un pieciem no viņiem izdevās izcīnīt medaļas, tiesa, neviena pirmā vieta Siguldas sportistiem netika. Otrās vietas ieguva Daniela Petrova (U-11 vecuma grupa) un Ričards Maksis Miljons (U-12), trešās – Renārs Hans (U-16), Maksims Bulajevs un Emīls Indriksons (abi U-10).

Ceturto vietu komandu vērtējumā izcīnīja Ādažu bērnu un jaunatnes sporta skolas džudisti, kuri, startējot 44 sportistu sastāvā, nopelnīja sešas pirmās, trīs otrās un desmit trešās vietas.

Uzvaras savās svara kategorijās svinēja Andrejs Rižovs (U-16), Artūrs Kiseļevskis, Gustavs Ekmanis (abi U-12), Lizete Jenerte (U-11), Elīza Jevstigņejeva un Andra Nika (U-14), bet Aleksejam Nazarovam (U-16), Vinetai Alksnei (U-14) un Renāram Margevičam (U-8) līdz pirmajai vietai mazliet pietrūka.

Ar bronzas medaļām tika sveikti Sofija Vlasova, Sofija Koļesņičenko, Keita Leitone (visas U-14), Kristiāna Kuzņecova (U-11), Aleksejs Kulakovs, Fricis Štrauss (abi U-10), Joans Nazarovs, Eduards Nika (abi U-12), Uldis Nartišs un Valdemārs Gerke (U-16).

Pie piecām godalgām tika Inčukalna novada bērnu un jaunatnes attīstības centra "Gauja" pārstāvji. Par uzvarētāju jaunākajā grupā meitenēm (U-11) kļuva Nika Motiļkova, bet Vlada Socka U-14 grupā ieņēma otro vietu. Trešās vietas ieguva Ņikita Makarovs vecākajā U-18 grupā, kā arī Fjodors Semeņecs un Artjoms Antonovs jaunākajā U-8 grupā.

Trīs medaļas no Siguldas aizceļoja uz Ulbroku. Par turnīra uzvarētāju U-8 grupā kļuva Tomass Mišķis, bet viņa vienaudzis Jaroslavs Jankovičs un krietni pieredzējušākais Oļegs Maistruks U-14 grupā izcīnīja bronzu.