03.03.2015 13:16

Siguldiešiem panākumi starptautiskā badmintona turnīrā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Laureāti U-17 jaukto dubultspēļu turnīrā Laureāti U-17 jaukto dubultspēļu turnīrā Siguldas badmintona klubs

Siguldas sporta skolas un badmintona kluba pārstāvji izcīnījuši vairākas godalgotas vietas starptautiskajā jauniešu turnīrā "Babolat Riga 2015", kurā piedalījās arī jaunie badmintonisti no Igaunijas un Lietuvas.

Jaunākajā U-11 vecuma grupā zēniem par uzvarētāju vienspēļu turnīrā kļuva Alens Zandovskis, kurš finālā pārliecinoši ar 21:16, 21:9 pieveica lietuvieti Domu Paksi. Šajā pašā grupā meitenēm, zaudējumu piedzīvojot vienīgi finālā pret Perlu Murianiti no Lietuvas, otro vietu izcīnīja Amanda Sofija Grosberga, bet trešajā un ceturtajā vietā ierindojās attiecīgi Annija Rulle-Titava un Anna Kupča.

U-13 vecuma grupā meitenēm pirmo vietu izcīnīja Amanda Azarova, kura izšķirošajā spēlē ar 21:15, 21:10 pieveica Karolīnu Inselbergu no Igaunijas, bet trešajā vietā ierindojās Diāna Aleksejeva, kura savai novadniecei bija zaudējusi pusfinālā. Par dubultspēļu turnīra uzvarētājām kļuva A. Azarova kopā ar Artu Priednieci, bet D. Aleksejeva un Anna Kupča ieņēma trešo vietu.

Uzvaras abos vienspēļu turnīros siguldieši svinēja U-15 vecuma grupā. Puišiem triumfēja Ardis Daniels Bedrītis, finālā viņš ar 21:16, 22:20 pārspēja valmierieti Mārtiņu Zemešu. Savukārt meitenēm labākā izrādījās Liāna Lencēviča, kura spēlē par pirmo vietu ar 21:15, 21:17 uzvarēja Diānu Stogniju no Rīgas.

L. Lencēvičai vēl divas godalgotās dubultspēļu turnīros U-17 grupā. "Mikstā" kopā ar Kristapu Kalniņu viņa kļuva par uzvarētāju, bet pāru cīņās jaunietēm kopā ar Danielu Langinu no Valmieras ieņēma otro vietu.

Vēl divas reizes uz goda pjedestāla kāpa arī Kristaps Kalniņš. U-17 vienspēlēs viņš izcīnīja otro vietu un otrais bija arī dubultspēlēs pārī ar Jāni Norveli, kurš savukārt individuālajā turnīrā ierindojās ceturtajā vietā. Trešo vietu pāru cīņās ieņēma A. D. Bedrītis, kura partneris bija Lauruns Bendoraitis no Lietuvas.

Šīs nedēļas nogalē Siguldā notiks Latvijas Apvienotās badmintona līgas priekšpēdējā piektā posma sacensības.