01.03.2015 18:41

Pierīgas orientieristi gūst medaļas Latvijas ziemas čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas orientieristi gūst medaļas Latvijas ziemas čempionātā arhīvs

Trīs dienas Madonas pusē notika Latvijas ziemas čempionāts orientēšanās sportā, kurā ar panākumiem dažādās vecuma grupās startēja vairāku Pierīgas novadu sportisti.

 

Pirmajā dienā risinājās individuālās sacensības sprintā, otrajā dienā – vidējā distancē, bet svētdien notika klubu komandu sacensības stafetē.

No Pierīgas orientieristiem jauniešu vecuma grupās lielākos panākumus guva orientēšanās kluba "Kāpa" pārstāvis Uldis Upītis no Saulkrastiem, kurš U-18 grupā izcīnīja Latvijas čempiona titulus abās individuālajās sacensībās. 2,7 km sprinta distancē viņš otrās vietas ieguvēju Konstantinu Bogdanovu apsteidza par pusminūti, bet 5,2 km vidējā distancē – par nepilnām piecām minūtēm.

U-20 grupā dāmām labākā no Latvijas orientieristēm bija Ādažu bērnu un jaunatnes sporta skolas un OK "Kāpa" pārstāve Laura Leiboma. Viņa abas dienas ieņēma trešo vietu aiz divām Lietuvas sportistēm.

Elites grupā vīriem (M21) trešo vietu 3 km sprinta distancē izcīnīja carnikavietis Edgars Bričonoks. Uzvarētājam ogrēnietim Andrim Kivleniekam viņš zaudēja pusotru minūti. Dienu vēlāk vidējā distancē Edgars nebija tik veiksmīgs un vairāk nekā 30 dalībnieku konkurencē ierindojās piektajā vietā.

Starp Latvijas ziemas čempionāta laureātiem Pierīgas orientieristi iekļuva arī vecākajās grupās. W40 grupā dāmām pirmo vietu sprintā un otro vietu vidējā distancē izcīnīja Līga Blanka no Ādažiem, bet Irita Puķīte no Saulkrastiem bija otrā sprintā. M50 grupā vīriem dubultuzvaru svinēja siguldietis Edmunds Zvaigzne, bet M70 grupā senioriem labākais čempionāta otrajā dienā bija Pēteris Novikovs no Carnikavas.