01.03.2015 14:29

Kamaniņu braucēju komanda Sočos atkal tiek pie bronzas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kamaniņu braucēju komanda Sočos atkal tiek pie bronzas Einārs Binders

Gluži tāpat kā pirms gada ziemas olimpiskajās spēlēs, Latvijas kamaniņu braucēju komanda stafetes sacensībās Soču trasē Eiropas čempionātā un Pasaules kausa izcīņas pēdējā posmā izcīnīja bronzas medaļas.

Elīza Tīruma, Inārs Kivlenieks un brāļi Andris un Juris Šici distanci veica divās minūtēs un 45,775 sekundēs. Līdzīgi kā pirms gada olimpiskajās spēlēs, pirmās divas vietas ieguva Vācijas un Krievijas izlases, kurām latvieši zaudēja attiecīgi 0,307 un 0,247 sekundes. Sočos startēja tikai septiņu valstu komandas, turklāt Polijas kamaniņu braucēji nefinišēja.

Iepriekš notikušajās vīru sacensībās augsto piekto vietu Eiropas čempionātā un arī Pasaules kausa pēdējā posmā izcīnīja Inārs Kivlenieks. Pēc pirmā brauciena viņš bija pat ceturtais, taču otrajā bija tikai devītais ātrākais un noslīdēja par vienu pozīciju. Summā uzvarētājam, šāgada pasaules un Eiropas čempionam Semjonam Pavļičenko no Krievijas siguldietis zaudēja 0,397 sekundes.

17. vietā pēdējā posmā finišēja Artūrs Dārznieks (+0,995 s), bet Riks Kristens Rozītis ieņēma vienu vietu zemāk (+1,019 s). Savukārt Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā Inārs Kivlenieks ierindojās 15. vietā.

Jau ziņots, ka sestdien Andris un Juris Šici Soču trasē izcīnīja trešo vietu gan Eiropas čempionātā, gan Pasaules kausa izcīņas pēdējā posmā un arī sezonas kopvērtējumā.

Nākamās nedēļas beigās Latvijas labākos kamaniņu braucējus varēs vērot Latvijas ziemas Olimpiādes sacensībās Siguldā.