28.02.2015 17:48

Šici starptautisko sezonu beidz ar bronzu Pasaules kausā un Eiropas čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Šici starptautisko sezonu beidz ar bronzu Pasaules kausā un Eiropas čempionātā www.fil-luge.org

Siguldieši Andris un Juris Šici sestdien olimpiskajā Soču trasē notikušajā Pasaules kausa izcīņas pēdējā devītajā posmā kamaniņu sportā izcīnīja trešo vietu. Trešie brāļi bija arī Eiropas čempionāta ieskaitē un Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā.

Pēc pirmā brauciena Andris un Juris bija otrajā pozīcijā, diemžēl otrajā braucienā trases beigu daļā tika pieļautas kļūdas, un ar sesto laiku brāļi vienu pozīciju zaudēja. Uzvarētajiem un Eiropas čempionu titula īpašniekiem Tobiasam Vendlam un Tobiasam Arltam no Vācijas Šici zaudēja 0,578 sekundes, bet no vicečempioniem austriešiem Petera Penca un Georga Fišlera atpalika par 0,283 sekundēm.

Ceturtās vietas ieguvējus Kristianu Oberštolcu un Patriku Grūberu no Itālijas siguldieši apsteidza tikai par sekundes sešām tūkstošdaļām, bet šīs sezonas Pasaules kausa ieguvēji Tonijs Egerts un Saša Benekens no Vācijas palika tikai septītajā vietā. Otrā Latvijas ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš ieņēma 13. vietu Eiropas čempionātā un 14. vietu Pasaules kausa posmā (+2,299 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā brāļi Šici ar 749 punktiem finišēja trešajā vietā aiz Egerta/Benekena (1071 p.) un Vendla/Arlta (1055 p.). Gudramovičam/Kalniņam 15.vieta (271 p.).

Vēlāk notikušajās sacensībās dāmām devīto vietu gan Pasaules kausa posmā, gan Eiropas čempionātā ieguva Elīza Tīruma, turklāt labākus rezultātus par viņu uzrādīja pa četrām Vācijas un Krievijas kamaniņu braucējām. Uzvarētājai Dajanai Eitbergerei krimuldiete zaudēja 0,918 sekundes. Siguldiete Ulla Zirne palika 15. vietā (+1,808 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā, startējot deviņās no 12 sacensībām, E. Tīruma ierindojās 14. Vietā (305 punkti; uzvarētājai Natālijai Geizenbergerei 1080 p.). U. Zirne ieņēma 25. vietu (146 p.), Kendija Aparjode 41. vietu (22 p.) un Alise Evelīna Mitkus 47. vietu (6 p.).

Svētdien Soču trasē Pasaules kausa izcīņas pēdējo posmu aizvadīs vīri un notiks arī komandu stafetes sacensības. Bet jau nākamās nedēļas beigās Latvijas labākos kamaniņu braucējus varēs vērot Latvijas ziemas Olimpiādes sacensībās Siguldā.