28.02.2015 12:02

Laikapstākļi sagādā grūtības Latvijas III ziemas Olimpiādes organizētājiem Siguldā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Laikapstākļi sagādā grūtības Latvijas III ziemas Olimpiādes organizētājiem Siguldā arhīvs

Nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ Latvijas III ziemas Olimpiādē kalnu slēpošanas un snovborda sacensības Siguldas Pilsētas trasē varētu nenotikt, tomēr trases saimnieki cer, ka sniega segumu izdosies saglābt.

"To, vai Olimpiādes laikā notiks slēpošanas un snovborda sacensības, ir grūti pateikt. Laikapstākļi ir nelabvēlīgi. Te uzspīd saulīte, te līst lietus, un arī naktīs termometra stabiņš nenoslīd zem nulles. Tas kaitē trases segumam," portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja Siguldas Pilsētas trases pārstāvis Ivars Ciaguns.

Viņš norādīja, ka tiks strādāts pie tā, lai sniega segumu līdz sacensībām saglābtu, tamdēļ nākamnedēļ slēpošanas trasi ir plānots slēgt. Tāpat iecerēts, ka ar traktoru sniedziņš tiks sastumts uz trases centrālo daļu un segums tiks kaisīts ar minerālmēsliem, lai tas saglabātos.

Vienlaikus I. Ciaguns sacīja, ka sniega segumu sapūst ar sniega lielgabaliem neizdosies, lai vai cik daudz viņu būtu, jo naktis ir pārāk siltas.

"Darīsim, ko varēsim, un cerēsim uz to labāko, lai sacensības nākamajā nedēļas nogalē notiktu," teica Siguldas Pilsētas trases pārstāvis.

Kā zināms, no 6. līdz 8. martam Siguldā norisināsies sacensībās piecos no deviņiem Olimpiādē iekļautajiem sporta veidiem – kamaniņu sportā, bobslejā, kalnu slēpošanā, snovbordā un distanču slēpošanā (Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrs). Atlikušo četru sporta veidu sacensības tiks organizētas citās Latvijas pilsētās un novados.

Startam Latvijas III ziemas Olimpiādē šogad pieteikušies 555 ziemas sporta veidu pārstāvji no 38 Latvijas novadiem un pilsētām.