24.02.2015 15:53

Pierīgas olimpieši pārstāvēs savus novadus Latvijas III ziemas Olimpiādē Siguldā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Startam Latvijas III Ziemas Olimpiādē, kas notiks nākamās nedēļas nogalē Siguldā, ir pieteikušies 555 ziemas sporta veidu pārstāvji no 38 Latvijas novadiem un pilsētām. Jau šopiektdien Siguldā tiks iedegta lāpa un sāksies lāpas stafete.

Latvijas Olimpiskajā komitejā pavēstīja, ka Olimpiādes dalībnieku rindās būs ievērojams skaits sportistu, kas pērn pārstāvēja Latviju Soču ziemas olimpiskajās spēlēs. Savus novadus sacensībās plāno pārstāvēt gan olimpisko medaļu īpašnieki kamaniņu braucēji brāļi Šici un bobslejists Jānis Strenga no Siguldas, gan bronzas medaļniece krimuldiete Elīza Tīruma, gan kalnu slēpotājs mārupietis Kristaps Zvejnieks.

No 6. līdz 8. martam Siguldā norisināsies sacensībās piecos no deviņiem Olimpiādē iekļautajiem sporta veidiem – kamaniņu sportā, bobslejā, kalnu slēpošanā (OC "Sigulda), snovbordā (OC "Sigulda" un Žagarkalns) un distanču slēpošanā (Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrs). Atlikušo četru sporta veidu sacensības tiks organizētas citās Latvijas pilsētās un novados – hokeja turnīrs notiks Valmierā, Priekuļos sacentīsies biatlonisti, Tukumā tiks noskaidroti Olimpiādes labākie kērlinga spēlētāji, bet Ventspilī norisināsies šorttreka sacensības.

Lielākais dalībnieku skaits ir pieteicies hokeja turnīram, kur nūjas krustos 158 sportisti, tajā skaitā 37 dāmas. Daudz neatpaliek arī distanču slēpošana ar 157 sportistiem, bet pirmo trijnieku noslēdz kērlings ar 90 dalībniekiem. Pārējos sporta veidos skaitliski ir mazāk dalībnieku: kalnu slēpošana – 51, biatlons – 39, snovbords – 33, kamaniņu sports – 18, šorttreks – 15, bobslejs – 9 sportisti.

Lielākā sportistu delegācija Latvijas III ziemas Olimpiādē būs Rīgas pilsētai, kuru septiņos sporta veidos pārstāvēs 97 sportisti. Liela delegācija būs arī no Siguldas – plāno startēt 52 sportisti.

27. februārī plkst. 16 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā notiks Olimpiādes lāpas iedegšana un lāpas stafetes sākums. 6. martā plkst. 19 Siguldas Svētku laukumā risināsies Latvijas III ziemas Olimpiādes atklāšanas ceremonija ar dalībnieku parādi. 7. martā plkst. 17 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā tika apbalvoti pirmās un otrās dienas sacensību laureāti. Bet 8. martā plkst. 14 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā paredzēta trešās dienas laureātu apbalvošana un Olimpiādes noslēguma ceremonija.

Sacensību norises laiki vēl tiek precizēti un tie tiks publicēti www.sigulda2015.olimpiade.lv.

  • Jau piektdien Siguldā tiks iedegta lāpa un sāksies lāpas stafete.