24.02.2015 14:10

Vērienīgi aizvadītas sporta deju sacensības “Salaspils novada kauss 2015”

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vērienīgi aizvadītas sporta deju sacensības “Salaspils novada kauss 2015” Salaspils sporta nams

Pagājušajās brīvdienās ar Salaspils novada domes atbalstu Salaspils sporta namā norisinājās sporta deju sacensības "Salaspils novada kauss 2015". Sacensību ietvaros pirmo reizi Salaspilī norisinājās Latvijas čempionāts Latīņamerikas dejās.

Jau trešo gadu sacensības iegūst arī starptautisku mērogu, pulcējot dejotājus un tiesnešus no vairāk nekā desmit dažādām pasaules valstīm, informēja Salaspils sporta namā. Uz deju grīdas tikās vairāk nekā 1000 dalībnieku, un pasākumu apmeklēt bija ieradušies atbalstītāji, viesi, kā arī Salaspils iedzīvotāji. Gan dalībniekiem, gan apmeklētājiem tie bija īsti svētki – skaisti tērpi, mūzika un dejas.

Sacensībās piedalījās pirmsskolas vecuma bērni, bērni, jaunieši, pieaugušie un seniori. Pasākuma kulminācija norisinājās 21. februāra vakarā, kad skatītājiem bija iespēja vērot Latvijas čempionāta Latīņamerikas dejās finālu un šovu.

Vakara šovu atklāja saksofonists Jānis Danēvičs, kuram sekoja bērnudārza audzēkņu uzstāšanās. Turpinājumā uzstājās seniori, jaunieši un pieaugušie, kas burtiski "aizdedzināja" deju grīdu: temps, ātrums, emocijas un kaisle – to visu bija iespējams vērot fināla sacensībās. Vērojot finālus, bija pavisam grūti izvērtēt, kurš pāris ir labākais, katram bija savs sacensību favorīts.

Latvijas čempionāta Latīņamerikas dejās pieaugušajiem pirmo vietu izcīnīja Kārlis Treijs un Anastasija Krivošejeva ("Mario"), jauniešiem 1. vieta – Evertam Gulbim un Elīnai Kalvānei ("Vecrīga"), 1. vieta bērnu kategorijā – Robertam Punkam un Darjai Mališevai (Škutāna deju skola), junioru I grupā 1. vieta – Aleksim Visockim un Karīnai Kārkliņai (Škutāna deju skola), U21 grupā 1. vieta – Karolam Junelim un Polinai Golubevai ("Dzintars"), junioru II grupā 1. vieta – Leonardam Petkevičam un Polinai Cepilovai ("Dzintars"), senioru I grupā 1. vieta – Viktoram Kisilam un Svetlanai Kisilai (Daugavpils), senioru II grupā 1. vieta – Romualdam Jokšam un Ilonai Jokšai (Timšāna deju skola), senioru grupā standarta dejās 1. vieta – Gatim Simsonam un Jūlijai Simsonei ("Dancers").